Telenor må betale 11 milliarder

Russerne gir en frist på fem dager.

VIL IKKE BETALE: Jan Edvard Thygesen er konserndirektør og leder for Telenors aktiviteter i sentral- og østeuropa. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
VIL IKKE BETALE: Jan Edvard Thygesen er konserndirektør og leder for Telenors aktiviteter i sentral- og østeuropa. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Telenor må betale kravet på over 11 milliarder kroner til miniselskapet Farimex innen fem dager. Det er klart etter at kravet offisielt ble forkynt fredag.

Telenor gjør det helt klart at det er uaktuelt å innfri kravet på 1,7 milliarder dollar, tilsvarende 11,1 milliarder kroner, fra Farimex. Selskapet er medaksjonær i russiske VimpelCom, med en eierandel på 0,002 prosent.

- Vi akter ikke å innfri et så uhyrlig krav basert på en ulovlig russisk rettskjennelse som vi har anket, sier Jan Edvard Thygesen, konserndirektør og leder av Telenors virksomheter i Sentral- og Øst-Europa.

Alvorlige beskyldninger

Farimex mener Telenor urettmessig trenerte VimpelComs oppkjøp av den ukrainske mobiloperatøren URS og på den måten påførte det russiske selskapet økonomiske tap. Farimex har fått medhold i to lavere rettsinstanser i Russland.

Telenor avviser på sin side alle anklager, og legger dessuten ikke skjul på at tilliten til de to domstolene i Khanty Mansijsk og Omsk i Sibir er lik null.

Forkynnelsen aktualiserer uansett faren for at Telenors aksjer i VimpelCom blir tvangssolgt før den harde rettsstriden er avgjort. Det vil i så fall innebære alvorlige problemer for det norske telekonsernet uansett utfall av rettsstriden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer