Telenor må betale 11,6 milliarder i Russland

Vil anke.

KAMPEN OM RUSSISKE MOBILER: Telenor eier omkring 30 prosent av aksjene i Russlands nest største mobilselskap VimpelCom. Arkivfoto: AFP PHOTO/SCANPIX
KAMPEN OM RUSSISKE MOBILER: Telenor eier omkring 30 prosent av aksjene i Russlands nest største mobilselskap VimpelCom. Arkivfoto: AFP PHOTO/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Telenor er i en domstol i Sibir dømt til å betale 11,6 milliarder kroner i erstatning til selskapet Farimex, som er en aksjonær i VimpelCom, melder NTB.

- Vi mottar den skriftlige dommen 2. mars. Da har Telenor 60 dagers ankefrist. Det er det vi kan si så langt, opplyser Telenor til Dagbladet.no.

I en børsmelding, sluppet like etter Dagbladet.nos samtale med selskapet, opplyser Telenor at de allerede nå har bestemt seg for å anke saken.

Kan ende i høyesterettTelenor reagerer blant annet på den høye erstatningssummen. - Denne avgjørelsen er et alvorlig brudd på Telenors lovlige rettigheter og interesser som en strategisk investor i Russland. Vi vil fortsette å forsvare våre investeringer i VimpelCom med alle tilgjengelige juridiske midler, sier konserndirektør Jan Edvard Thygesen, leder av Telenors virksomheter i Sentral- og Øst-Europa i en pressemelding på selskapets hjemmesider.

Dommen falt opprinnelig i den lille sibirske byen Khantij-Mansjysk i august i fjor.

Anken skulle ha vært behandlet i Omsk 18. november, men ble utsatt til 12. desember. Saken kan omsider ende i høyesterett i Moskva.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer