Telenor må trolig bla opp hele 12 milliarder kroner for å få tilbake mobillisensene de har mistet i India, tror en britisk analytiker. Foto: EPA/DIVYAKANT SOLANKI/SCANPIX
Telenor må trolig bla opp hele 12 milliarder kroner for å få tilbake mobillisensene de har mistet i India, tror en britisk analytiker. Foto: EPA/DIVYAKANT SOLANKI/SCANPIXVis mer

Telenor må bla opp 12 milliarder kroner

For å få tilbake mobillisensene de har mistet i India.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Telenor må trolig bla opp hele 12 milliarder kroner for å få tilbake mobillisensene de har mistet i India, tror en britisk analytiker.

Torsdag ble det kjent at Telenors datterselskap Uninor hadde mistet 22 mobillisenser i India etter en dom i indisk høyesterett.

Telenor varslet dagen etter nedskrivninger på 4,2 milliarder kroner og ønsket ikke å si om de kommer til å by på lisensene når de lyses ut på nytt.

Dersom Telenor gjennom Uninor velger å gjøre dette, må de trolig ut med 2,1 milliarder dollar, rundt 12 milliarder kroner for å få tilbake lisensene, sier telespesialisten Saeed Baradar i banken Société Générale i London til Aftenposten.

Telenor har så langt investert 8 milliarder kroner i India og har i tillegg garantert for en gjeld på 6 milliarder kroner. Baradar mener konsernet nå bør pakke sammen i India.

- Telenor trenger virkelig å komme seg ut, fordi aksjonærene er bekymret over at kapitaldisiplinen vil bli brutt i India, sier han.

Ingenting tyder foreløpig på at Telenor-ledelsen vil lytte til dette rådet. Fredag var Telenors Asia-sjef Sigve Brekke i møter med indiske politikere, og mandag er fornyings- og administrasjonsminister Rigmor Aasrud (Ap) på plass i landet.

- Jeg vil tro at det blir et tema, formelt eller uformelt i de samtalene hun skal ha i India. Samtidig må vi ha respekt for at det foreligger en høyesterettsdom, som ikke kan settes til side politisk, sa statsminister Jens Stoltenberg (Ap) i en kommentar til Aasruds reise før helgen.

(NTB)