Telenor-sjef Sigve Brekke er fornøyd med 3. kvartal 2018.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Telenor-sjef Sigve Brekke er fornøyd med 3. kvartal 2018. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Telenor med overskudd på 6,6 milliarder kroner

3. kvartalet ble litt bedre enn ventet, men ikke så bra som i fjor over hele linjen.

(Hegnar.no): Telenor melder om et resultat etter skatt på 6620 millioner kroner i 3. kvartal 2018, mot 6496 millioner kroner i samme periode året før.

Resultatet før skatt ble 6369 millioner kroner, sammenliknet med 8483 millioner kroner i fjor.

Resultat før skatt var ventet til 5910 millioner kroner, ifølge estimater innhentet fra sju analytikere av Inquiry Financial for TDN Direkt.

Bedre enn ventet

Driftsresultatet ble 6720 millioner kroner, mot 7304 millioner kroner året før. Det var ventet et driftsresultat på 6269 millioner kroner.

Driftsinntektene beløp seg til 27566 millioner kroner, sammenliknet med 27463 millioner kroner i 3. kvartal 2017. Omsetningen var ventet 27346 millioner kroner.

Finansielle utsikter

Telenor justerer ifølge rapporten de finansielle utsiktene for 2018 til organisk vekst i abonnements- og trafikkinntekter på 0-1 prosent, organisk EBITDA-vekst på 3-4 prosent, og investeringer på 16-17 milliarder kroner, ekskl. lisenser og spektrum.

- En milepæl

- Telenor har igjen levert et kvartal med solide resultater, med stabile inntekter og seks prosent vekst i organisk EBITDA. Tredje kvartal var en milepæl for oss i Thailand, ettersom konsesjonsmodellen opphørte. Vi er godt fornøyd med hvordan overgangen til lisensmodellen har blitt gjennomført. Usikkerheten er nå fjernet og vi har sikret viktig tilgang til frekvenser og infrastruktur, sier konsernsjef Sigve Brekke i Telenor.

Han legger til at i løpet av kvartalet økte kundebasen for første gang på tre år.

Det framgår også at rapporten at fiberutbyggingen fortsatt og at nesten 9000 husholdninger ble koblet opp i tredje kvartal.

- I Pakistan og Bangladesh ser vi bedret inntektsvekst, mens vi i Burma ser økt konkurranse. Salget av mobilvirksomhetene i Sentral- og Øst-Europa ble som ventet gjennomført dette kvartalet, sier Brekke.

Tredje kvartal 2018

- På organisk basis var abonnements- og trafikkinntektene stabile, mens totale driftsinntekter økte med 1 prosent. Totale rapporterte driftsinntekter var 27,6 milliarder kroner, en økning på 1 prosent fra samme kvartal i fjor.

- Rapporterte driftskostnader ble redusert med 0,3 milliarder kroner eller 3 prosent.

- EBITDA før andre inntekter og kostnader var 12,4 milliarder kroner, tilsvarende en EBITDA-margin på 45 prosent, som er en økning på 2 prosentpoeng sammenliknet med fjoråret. Organisk vekst i EBITDA var 6 prosent, positivt påvirket av reversering av avsetninger.

- Nettoresultat til aksjonærer i Telenor ASA var 5,8 milliarder kroner, eller 3,96 kroner per aksje.

- Investeringer ekskl. lisenser og spektrum var 4,2 milliarder kroner, tilsvarende 15 prosent av driftsinntektene.

- Fri kontantstrøm i kvartalet var 26,5 milliarder kroner, positivt påvirket av salget av mobilvirksomhetene i Sentral- og Øst-Europa.

Til aksjonærer

- Telenor besluttet i september å utbetale et ekstraordinært utbytte på 4,40 kroner per aksje som følge av salget av mobilvirksomhetene i Sentral- og Øst-Europa. Utbyttet ble utbetalt i oktober, og ga en utbetaling til aksjonærene på 6,4 milliarder kroner.

- I tillegg kjøpte Telenor tilbake 7,7 millioner aksjer i løpet av kvartalet og er godt på vei til å ferdigstille kjøpene i markedet knyttet til tilbakekjøpsprogrammet på 2 prosent, godkjent av generalforsamlingen 2. mai 2018. I kombinasjon med ordinært og ekstraordinært utbytte vil tilbakekjøpsprogrammet, gi en utbetaling til aksjonærene på nær 23 milliarder kroner i 2018. Finansielle utsikter

- Telenor justerer de finansielle utsiktene for 2018 til organisk vekst i abonnements- og trafikkinntekter på 0-1 prosent, organisk EBITDA-vekst på 3-4 prosent, og investeringer på 16-17 milliarder kroner, ekskl. lisenser og spektrum.

Flere økonominyheter

REC tapte mindre

Hydro tjente 1,7 milliarder kroner

Mener McDonalds er en trygg havn