Telenor og Baksaas avslutter konsulentavtale

Sier også fra seg bonusen.

AVSLUTTER AVTALEN: Den tidligere konsernsjefen i Telenor, Jon Fredrik Baksaas, har ikke lenger noen konsulentavtale i selskapet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
AVSLUTTER AVTALEN: Den tidligere konsernsjefen i Telenor, Jon Fredrik Baksaas, har ikke lenger noen konsulentavtale i selskapet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tidligere Telenor-konsernsjef Jon Fredrik Baksaas og styret er enige om å avslutte Baksaas' konsulentavtale med umiddelbar virkning. Baksaas har også informert styret om at han frasier seg retten til bonus for 2015.

Baksaas trakk seg som konsernsjef i august.

For en uke siden innrømmet han å ha holdt tilbake informasjon om Vimpelcom i Stortingets kontrollhøring om mulig korrupsjon i selskapet 14. januar, skriver NTB. Dagen etter beklaget han dette i Dagens Næringsliv, har Dagbladet tidligere skrevet.

LES OGSÅ: - Baksaas fikk millionbonus for å ha fulgt etiske regler. Det er komisk

Jusseksperter har  uttalt at Baksaas kan risikere straff for å ha tilbakeholdt informasjon.

I samme sak er Vimpelcom-sjef Jo Lunder siktet for korrupsjon, etter at han ble pågrepet på Gardermoen i forrige uke. Telenor er minoritetseier i Vimpelcom, som nå er under under internasjonal etterforskning for overføringer på 700 millioner kroner til et postkasseselskap i Gibraltar.

Før helga kom meldingen om at Fredriksen-gruppen, som Lunder begynte å jobbe for etter å ha sagt fra seg jobben i Vimpelcom tidligere i år, permitterer Lunder fra alle hans roller.

Da understreket Telenorgruppen at det er Vimpelcom som er under etterforskning, ikke Telenor.

- Det er Vimpelcom som er under etterforskning. Den etterforskningen pågår fortsatt. Etterforskningen må være ferdig før vi konkluderer. I denne saken er Telenor et vitne, og vi har delt informasjon med etterforskende myndigheter både ved at vi har levert dokumenter og stilt opp til vitneforklaringer, sa Glenn Mandelid til Dagbladet fredag.

Da Lunder i Vimpelcom ble framstilt for varetektsfengling i Oslo tingrett fredag, sa retten at de mente det ikke var grunn til skjellig mistanke mot ham. Økokrim anket saken til lagmannsretten, og Lunder sitter derfor i varetekt fram til saken er behandlet der.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer