Telenor og NetCom fikk lisensen

Telenor og NetCom fikk i dag som ventet hver sin lisens til å bygge ut neste generasjons mobilnett. Tele2 og Enitel/Sonera fikk de to andre konsesjonene. Schibsted og Norsk Aller fikk ikke lisens.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Telenor og NetCom får som ventet hver sin lisens. Broadband Mobile og Tele2 fikk de to lisensene som på forhånd ikke var regnet som «sikre».

Samferdelsminister Terje Moe Gustavsen sa på presekonferansen at han hadde lagt vekt på utbyggingsambisjonene i de forskjellige søknadene.

Søkerlista

Syv selskaper/konsortier har søkt de fire utlyste lisensene for utbygging av nett for neste generasjons mobiltelefoni i Norge.

  • Telenor
  • NetCom
  • Reach (Orkla, Obos/NBBL, Hafslund, Posten Norge, Dagbladet, NorgesGruppen, Hakon Gruppen)
  • Orange Norge (Orange, Bredband Mobil, Banetele, Schibsted, Norsk Aller, Veidekke, Four Seasons venture, Nera)
  • Broadband Mobile (Enitel, Sonera)
  • Tele2
  • BusinessNet (Tele1 Europe, Western Wireless, Rix Telecom, You Communications)


- Det er viktig at hele landet får tilgang til gode tjenester til en rimelig pris.

Hvis utbyggerne ikke holder takten truer Gustavsen med riset bak speilet.

- Teletilsynet vil årlig følge opp utbyggingene. Dersom det da oppdages avvik fra søknadene vil man kunne gå inn med tvangsmulkt, og i verste fall vil operatøren kunne miste konsesjonen. Vi som reguleringsmydnighet vil utøve en justis som sørger for at utbyggingen skjer i henhold til forpliktelsene.

De som får lisensene har forplikte seg til å kunne tilby dekning innen fem år til 90 prosent av befolkningen i Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger/Sandnes, Kristiansand, Tromsø, Drammen, Fredrikstad, Tønsberg, Sandefjord, Porsgrunn/Skien og Bodø.

Samferdselsdepartementet har i følge Gustavsen ikke gjort noen regnestykker på hvor mye denne utbyggingen vil kosta totalt sett.

- Men billig blir det ikke.