Telenor og TeleDanmark i fusjonssamtaler

Telenor og TeleDanmark er i samtaler om en mulig fusjon, skriver Financial Times i en pressemelding. Et fusjonert selskap vil få en verdi på 160 milliarder kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Hverken Telenor eller TeleDanmark ønsker å kommentere ryktene om fusjonssamtalene.

Telenor eier i dag 53,5 prosent av aksjene i det nest største mobiltelefonselskapet i Danmark, Sonofon. Den danske avisa Jyllands-Posten melder at Telenor må selge denne eierposten dersom de ønsker en fusjon med TeleDanmark.

Dersom det blir en fusjon mellom de to store telefonselskapene vil de få en verdi på rundt 160 milliarder norske kroner, og vil bli en alvorlig trussel mot svenske Telia, som er Nordens ledende mobiltelefonoperatør. Og de fleste har vel heller ikke glemt at Telenor forsøkte å fusjonere med Telia hele to ganger - uten å lykkes.

Skeptiske analytikere sier til Jyllands-Posten at dersom Telenor skal følge sin nordiske strategi, bør de få bedre innpass i Sverige, og at de ikke vil få det som følge av en fusjon med TeleDanmark.

Kan ikke kommentere

- Dette kommenterer vi ikke av prinsipp, sier Telenors pressetalsmann.Pressetalsmann Dag Melgaard i Telenor sier til Dagbladet.no at de ikke kan kommentere denne typen spekulasjoner, siden de nå er et børsnotert selskap.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer