Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Telenor og Telia finner tonen

Telenor og det svenske teleselskapet Telia er igjen i samtaler. Etter det Dagbladet forstår tyder mye på at partene kan være svært nær en avtale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dørum og Telenor tause om Telia

Fusjon til sommeren?

Etter at det i fjor høst ble bestemt at Telenor skal delprivatiseres, har Telenor-sjef Tormod Hermansen gått i gang med nye fusjonsforhandlinger.

Telia og Telenor brøt sine samtaler om fusjon i februar i fjor med brask og bram og gjensidige beskyldninger om manglende profesjonalitet. Telenors konsernsjef Tormod Hermansen var regelrett rasende på svenskene etter bruddet. Han mente at de i realiteten ville overta Telenor og få inn norsk kapital i tillegg.

Ny sjef i Telia

Siden den gang er mange hindringer ryddet av veien. Telias konsernsjef, Lars Berg, som Hermansen ikke gikk godt i hop med, er på vei ut, og slutter for godt i mars. Det kan bety at lederkabalen, som var et av punktene som førte til at samtalene i fjor gikk helt i stå, er lettere å få til.

Delprivatisering

Her hjemme er rammebetingelsene blitt helt forandret de siste månedene. Sentrumsregjeringen brukte delprivatiseringen av Telenor som en gulrot under budsjettforhandlingene i fjor høst, og Frp og Høyre slukte agnet rått. Før påske vil samferdselsminister Odd Einar Dørum komme til Stortinget for å fremme forslag om delprivatisering og børsnotering. Et salg av 33 eller 49 prosent er blitt nevnt som det mest naturlige.

Fra flere hold får Dagbladet bekreftet at samtalene pågår, slik TV2 meldte i går. Etter det Dagbladet får opplyst er samferdselsminister Odd Einar Dørum blitt informert underveis, men ikke fra dag til dag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling