Telenor øker abonnementsprisen 15 pst

Telenor og Telia Norge skjerper konkurransen om privat- og bedriftskundene. Etter at Telia i går gikk ut og tilbød sine kunder å betale lokaltakst der Telenor i dag forlanger fjerntakst, kom Telenor på banen i dag med en omlegging av hele sin prisstruktur.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det mest drastiske er at Telenor øker årsabonnementsprisen med 216 kroner til 1632 kroner, dvs 15,25 prosent.

  Partene spisser sine fronter mot hverandre, uten at noen i selskapene vil kalle det krig.

 I norsk sammenheng dreier dette seg om den store mot den små - om Telenors 2,4 millioner abonnenter mot Telias vel 50 000.

  På den annen side er Telia Norge AS heleid datterselskap av det svenske Telia - Nordens største telekommunikasjonsbedrift. Det kan si noe om markedsinnsats på litt lengre sikt.

Nye strukturer

Den nye prisstrukturen i Telenor, som gjøres gjeldende fra 1. mars, går ut på at utenlandsssamtaler og samtaler til mobiltelefoner blir betydelig billigere.

 Prisene for lokal- og fjernvalgsamtaler endres ikke nå. Derimot går abonnementsprisen opp på basis og på ISDN.

  - Økningen har sin bakgrunn i kostnadene i telenettet. Denne reguleringen er i tråd med de retningslinjer som myndighetene har trukket opp for et fritt telemarked, sier administrerende direktør i Telenor Privat, Stig M. Herbern.

  Prisen på vanlig abonnement går opp 18 kroner i måneden til 136 kroner, mens prisen på ISDN basis går opp 28 kroner til 178 kroner per måned. Dette betyr at tre av fire privatkunder får en økning i sin månedlige telefonregning med 10-15 kroner i snitt.

  På grunn av de nye utenlandstakstene, vil tre av fire bedriftskunder tjene på omleggingen.

Øker på monopol-områder

Administrerende direktør Bjørn Formo i Telia Norge sier til NTB at han er betenkt over at Telenor nå reduserer priser der de har konkurranse, og øker prisene der de har en monpolstilling.

Det nye telefontilbudet til Telia tar utgangspunkt i at Telenor fortsatt vil ha en ørliten prisfordel (10 øre) på alle samtaler innenfor en radius av 50 kilometer.

 Hver samtale i Telia-systemet har en startpris på 50 øre, mens den er 40 øre i Telenor.

  Telia har bygget opp et nytt system der man betaler for det man ringer. Landet er delt opp i fire lokalprisområder.

Halve prisen

En samtale på 10 minutter mellom for eksempel Oslo og Kristiansand vil skje innenfor lokalområdet Sør-/Østlandet, og vil etter Telias beregninger koste halvparten av det man må betale i Telenor-systemet.

  På bakgrunn av Telenors nye prisstruktur, vil Telia be Telenor om nye forhandlinger om linjeleie ut på vårparten, sier Telia-sjef Bjørn Formo til NTB.

(NTB)