Telenor overtar Telenordia

Telenor overtar det svenske Telenordia etter avtale med British Telecom, og går mer aktivt ut i det svenske markedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Telenor og British Telecom, som i dag eier halvparten hver av selskapet, har inngått avtale om overtagelsen, heter det i en pressemelding fra Telenor.

Det er viktig for Telenor å komme inn på det svenske markedet, spesielt fordi Telenor ser ut til å bli stående utenfor det planlagte store nordiske teleselskapet. Ryktene går ut på at svenske Telia, Tele Danmark og finske Sonera snakker sammen om fusjon.

Avtalen innebærer at British Telecom oppretter et nytt selskap som skal videreføre Telenordias aktiviteter og leveranser av CONCERT- tjenester, det vil si internasjonal tale- og datakommunikasjon.

Telenor skal betale 10 millioner britiske pund (om lag 130 millioner kroner) for avtalen, og overtakelsen skjer innen utgangen av september.

- I Telenor er vi glade for at vi har løst opp i eierskapet til Telenordia slik at vi kan utvikle selskapet videre, sier visekonsernsjef i Telenor, Jon Fredrik Baksaas i en kommentar.

- Som eier av Telenordia vil Telenor sette søkelyset på synergier og muligheter i det svenske markedet med sikte på å utvikle langsiktig virksomhet i selskapet. Telenordia skal også inngå som en viktig del i vår nordiske strategi, sier han.

Baksaas skal overta som styreformann i Telenordia.

(NTB)