Telenor på billigsalg

Prisen på Telenor-aksjen er 42 kroner. Det verdsetter teleselskapet til 74 milliarder kroner, bestemte Telenor og Næringsdepartementet i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Les hele pressemeldingen fra Næringsdepartementet her

Prisen ble offentliggjort på en pressekonferanse i Telenor Expo i Oslo i ettermiddag.

Telenor fikk inn 15,6 milliarder kroner på aksjesalget.

Prisen Telenor får for aksjene er langt lavere enn tidligere antatt. Milliardtapet er likevel ikke noe som plager konsernsjef Tormod Hermansen.

- Det er en situasjon vi ikke er bekymret for i det hele tatt. Dette har ikke vært en fiasko, snarere tvert imot, sier han til Dagbladet.no.

Også styreleder Eivind Reiten var fornøyd på dagens pressekonferanse.

- Vi er tilfreds med oppslutningen blant småsparerne, sier han.

Nærings- og handelsminister Grete Knutsen har denne kommentaren til aksje-prisen:

- Noen mener prisen er for lav. Men jeg må vurdere det ut fra det viktigste: at selskapet skal på børs.

På børs i morgen Opprinnelig var prisintervallet på Telenor-aksjen satt til 50-68 kroner. Dette intervallet ble justert ned natt til fredag, etter at fristen for å tegne seg som privataksjonær hadde gått ut. Det nye intervallet ble satt til 42-46 kroner.

Telenor vil bli børsnotert i morgen på Oslo Børs og Nasdaq i New York.

Tjener 10 milliarder mindre enn planlagt

«Denne emisjonen har vært det største aksjesalget i norsk historie. Mer enn tre ganger så mange investorer har tegnet seg, sammenlignet med det statlige salget av Kreditkassen- aksjer. Over femti tusen nye aksjonærer gjør Telenor til det selskapet i Norge som har flest småaksjonærer» nærings- og handelsminister Grete Knudsen under offentliggjøringen av aksjeprisen i dag.

På forhånd var det klart at en aksjepris på mellom 42 og 46 kroner vil gi Telenor mellom 15,6 milliarder og 17,1 milliarder kroner, mens den opprinnelige aksjeprisen på mellom 50 og 68 kroner ville ha gitt en kapitaltilførsel om lag 19 milliarder til 25 milliarder kroner. Det er endringer i markedet som gjør at prisen ble satt ned.

- Ikke bare Nasdaq, men hele markedet har jo falt siden vi gikk ut med vårt opprinnelige prisintervall den 10. november. Det har falt så betraktelig at vi i natt besluttet oss for å sette ned dette prisintervallet fra de opprinnelig 50-68 kroner per aksje til nå å være et intervall mellom 42 og 46 kroner, sa pressetalsmann Dag Melgaard til TV 2 fredag.

Prisnedsettelsen av Telenor-aksjen kan føre til at selskapet får inn 10 milliarder kroner mindre på aksjesalget i forbindelse med børsintroduksjonen mandag enn det selskapet opprinnelig planla.