Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Telenor-resultatet ned nesten én milliard

Telenor skuffer analytikerne med et driftsresultat i andre kvartal på snaue 5,8 milliarder kroner, en nedgang på 800 millioner kroner fra samme kvartal i fjor.

RESULTATSVIKT: Telenors konsernsjef, Sigve Brekke, må se at resultatet faller kraftig sammenlignet med samme periode i fjor. Foto: NTB scanpix
RESULTATSVIKT: Telenors konsernsjef, Sigve Brekke, må se at resultatet faller kraftig sammenlignet med samme periode i fjor. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det norske telekomkonsernets omsetning var på 27,5 milliarder kroner i årets andre kvartal, ned med 829 millioner kroner fra samme periode i 2017.

Driftsresultatet falt fra 6,6 milliarder kroner i andre kvartal i fjor til i underkant av 5,8 milliarder i år.

Samtidig fikk selskapet et resultat før skatt på 4,1 milliarder kroner, en kraftig økning fra 1,7 milliarder i dette kvartalet i fjor.

2 millioner nye mobilkunder

Telenor-sjef Sigve Brekke velger til tross for det skuffende resultatet å fokusere på det positive – nye kunder og det han beskriver som solide prestasjoner både i Skandinavia og i Asia:

- Halvveis inn i 2018 fortsetter Telenor å tiltrekke nye kunder og leverer solide prestasjoner. I andre kvartal ser vi robust utvikling i Skandinavia, spesielt i mobilmarkedet i Norge. I Malaysia økte inntektene for andre kvartal på rad som følge av målrettede tiltak for å reposisjonere selskapet. I Pakistan og Bangladesh, to markeder i hurtig utvikling, økte vi antall kunder og styrket våre posisjoner. Vi fikk to millioner nye mobilkunder i kvartalet, og har nå 172 millioner kunder, fastslår Brekke.

Han kommer imidlertid ikke bort fra at resultatet skuffer analytikerne. I flere kvartaler på rad har selskapet levert sterke resultater. Analytikerne hadde i snitt ventet et driftsresultat på 6,3 milliarder kroner, ifølge TDN Direkt , men leverte altså et resultat som var en halv milliard svakere.

Kuttet nær 1 milliard

Samtidig er selskapet i full sving med programmer for kostnadskutt, og opplyser at driftskostnadene er blitt kappet med nesten 1 milliard kroner hittil i år.

Arbeidet med forenkling og effektivisering fortsetter å gi gode resultater, og besparelsene er nå mer strukturelle. Hittil i år har driftskostnadene blitt redusert med nær én milliard kroner.

For Telenors aksjonærer var nettoresultatet 2,6 milliarder kroner, noe som betyr 1,78 kroner per aksje.

Framover opprettholder selskapet utsiktene for 2018 om en såkalt organisk vekst i abonnements- og trafikkinntektene på 1 til 2 prosent. Den organiske EBITDA-veksten vil ligge på 2 til 3 prosent og det vil bli brukt 17 til 18 milliarder kroner på investeringer når man ser bort fra lisenser og spektrum.