Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Telenor røpet ny identitet

TRØNDELAG (Dagbladet): Etter å ha levd i frykt for overgrep fra et nært familiemedlem i flere år, skiftet den 20 år gamle jenta navn og fikk hemmelig telefonnummer. Likevel er jentas identitet å finne både på opplysningen 180 og i lokalkatalogen Ditt Distrikt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg er livredd. Nå er alle data om meg tilgjengelige, sier jenta, som har anmeldt familiemedlemmet til politiet for en rekke alvorlige forhold.

På grunn av anmeldelsen lever hun i konstant frykt for å bli plaget av familiemedlemmet.

Brutt løfte

I dag, seks måneder etter at jenta første gang fikk beskjed fra Telenor om at dette var i orden, får hvem som helst oppgitt jentas adresse på Opplysningen.

Hennes forrige telefonnummer og nåværende adresse er trykt i telefonkatalogen «Ditt Distrikt» som kom ut flere måneder etter at jenta mottok den første bekreftelsen om at hun hadde fått hemmelig nummer.

En politimann på hjemstedet til jenta bekrefter at også politiet har sendt en anmodning til Telenor om at jenta av sikkerhetsmessige hensyn skal ha hemmelig nummer.

Dokumentrot

Jenta bor i dag alene i en kommunal leilighet og klarer seg ikke uten telefon. Sikkerhetsalarmen som hun har montert i leiligheten er koblet opp mot telenettverket.

- Jeg har gjentatte ganger tatt kontakt med Telenor for å få rettet opp i saken. Gang på gang blir jeg lovet at de skal ordne opp, sier jenta.

Ved siste henvendelse fikk hun beskjed om at politidokumentene var blitt borte for Telenors saksbehandler.

- For meg gir det en ubeskrivelig trygghet at ikke alle vet hvor jeg bor, og hvordan jeg nås. Alt rotet fra Telenor har satt meg mange måneder tilbake i tid, sier jenta.

- Dette har skjedd på grunn av at vi har hatt to ulike bestillinger å forholde oss til. Det er bare en forklaring, men ingen unnskyldning, sier informasjonssjef Gunn Kristin Sande i Telecom Solution, som også lover å rette opp fadesen.