Telenor sier opp 40

Telenor fortsetter slankingen av staben. Neste uke får rundt 40 personer i selskapets forskning- og utviklingsavdeling beskjed om at de er overtallige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både Aftenposten og Dagsavisen kjenner til at staben på 300 i Telenor FoU skal slankes med 15 prosent, uten at Telenor ønsker å kommentere tallene.

- Jeg kan bekrefte at vi er inne i en omstillingsprosess, men vil ikke bekrefte noen tall. Vi kan være mer konkrete mot slutten av neste uke, sier informasjonssjef Jeanne Terjesen i Telenor FoU.

Fagforeningene varsler kamp om oppsigelsene.

- Vi skal gå flere runder med ledelsen, blant annet for å se på frivillige ordninger og lignende. Så det er for tidlig å si hvor mange som blir sagt opp, sier Kaare Ingar Sletta, tillitsvalgt i Norges Ingeniørorganisasjon, til Dagsavisen.

Nedbemanningen er ikke en del av de mye omtalte kutt-programet Delta 4, som innebærer 1.500 oppsigelser i Telenor i løpet av året.

Tillitsvalgt May Krosby i EL & IT-forbundet synes uansett at det er merkelig at Telenor sier opp forskere.

- Telenor skal jo ha noe å selge i fremtiden også. Disse produktene er det jo forskere som skal utvikle. Med kutt her er det en fare for at Telenor kommer på etterskudd i forhold til konkurrentene, sier Krosby til Aftenposten.

(NTB)