Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Telenor sier opp 600

Telenor varsler nå 500-600 ansatte om at de er blitt overtallige, og må finne seg nye jobber før nyttår. Sviktende marked og interne sammenslåinger er årsaken til reduksjonene, som vil ramme 10-15 prosent av alle ansatte i det såkalte bedriftsmarkedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Norge har 140 fast ansatte og 100 innleide konsulenter i dag fått beskjed om at de er overtallige. Innleide konsulenter må slutte så snart kontraktene tillater det, fast ansatte har first fram til 1. februar på å finne seg ny jobb. De oppsagte vil få tilbud om hjelp til jobbjakt internt og eksternt, og får også individuelle tilbud om sluttpakker.

- Tidligere har vi alltid greid å få til frivillige løsninger, enten ved at folk finner seg en ny jobb internt eller eksternt eller tar i mot en sluttpakke. Men nå kan det bli vanskeligere å finne seg en ny jobb innad i Telenor, sier informasjonsdirektør Jan Kristensen i Telenor Business Solutions til Dagbladet.no.

Ifølge Kristensen kommer kuttene over hele linja, også i ledelsen.

Kutter i hele Europa

En lignende prosess foregår nå i samme forretningsområde i Telenors selskaper i resten av Europa.

- Den vil berøre 10-15 prosent av totalt 4600 ansatte, sier Kristensen.

Det betyr at rundt 500-600 Telenor-ansatte kan vente seg dårlige nyheter. Kristensen vil ikke tallfeste hvor mye Telenor regner med å spare på kuttene.

Hele Norges coronakart