Telenor-sjef Brekke etter Vimpelcom-milliardforliket: - Kunne fulgt opp bedre

- Jeg er skuffet.

TELENOR-SJEF: Sigve Brekke. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
TELENOR-SJEF: Sigve Brekke. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Telenor kunne fulgt opp sitt eierskap i Vimpelcom på en bedre måte, sier Telenors konsernsjef Sigve Brekke etter at det russiske teleselskapet innrømmet korrupsjon.

Torsdag inngikk Vimpelcom forlik med amerikanske myndigheter om å betale 795 millioner dollar, noe som tilsvarer litt over 6,8 milliarder kroner.

- Det er en svært alvorlig sak. Jeg er skuffet over at et selskap som vi er deleier av, har begått korrupsjon. Dette er noe vi tar særdeles alvorlig, og noe som ikke skal eksistere i virksomheter vi er inne i, sier Brekke til NTB.

- Vimpelcom har vært en krevende investering for Telenor. Nå må vi ta læring av det som har skjedd. Vi kunne ha fulgt opp vårt eierskap i Vimpelcom på en bedre måte, sier han.

Telenor har bestilt en ekstern gjennomgang av konsernets håndtering av Vimpelcom-saken. Rapporten er ventet i slutten av mars eller begynnelsen av april.

- Jeg føler meg trygg på at ingen i Telenor er involvert i korrupsjon, men vi ønsker å se på hvordan Telenor har håndtert saken. Det er viktig for oss å få alle kort på bordet, sier Brekke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer