Telenor-sjef ønsker ikke fusjon

Konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i Telenor vil ikke ha selskapet med i en stor nordisk telefusjon. I stedet åpner han for mindre oppkjøp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Baksaas har ikke ambisjoner om at Telenor skal vokse ved oppkjøp av store teleselskap. Han bekrefter at det fortsatt ikke er noe ønske for Telenor å bli en del av en nordisk telegigant.

- Det skal jo betales. Vi skal ikke bli et nytt WorldCom, sier den nye konsernsjefen til Dagens Næringsliv. Han viser til det store amerikanske telekonsernet som nå står i fare for å bli slått konkurs med en gjeld på 30 milliarder dollar.

Telenor har lagt inn bud på å bli majoritetseier i det nordiske teleselskapet Song Networks. Baksaas vil ikke utelukke at Telenor kan komme til å kjøpe flere mindre televirksomheter i Norden.

To ganger tidligere har Telenor forsøkt å fusjonere med svenske Telia. I tillegg forhandlet selskapet i fjor med den største eieren i Tele Danmark om en sammenslåing.

Nylig ble det kjent at statsministrene i Norge, Sverige og Finland ved årsskiftet diskuterte å lage en nordisk telegigant bestående av Telenor, Telia og Sonera. Det ville ikke Telenor være med på.

NTB