Telenor-sjef ville ha lukket møte med kontrollkomiteen

Telenors konsernsjef Sigve Brekke ba denne uken om et møte med Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité i forkant av den åpne høringen om Vimpelcom-saken. Forespørselen ble blankt avvist.

AVVIST: Telenor-sjef Sigve Brekke ønsket et lukket møte med kontroll- og konstitusjonskomiteen før høringen i Vimpelcom-saken, men fikk nei fra komiteen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
AVVIST: Telenor-sjef Sigve Brekke ønsket et lukket møte med kontroll- og konstitusjonskomiteen før høringen i Vimpelcom-saken, men fikk nei fra komiteen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forespørselen fra Telenor ble sendt torsdag - mindre enn to uker før nåværende og tidligere Telenor-topper skal grilles i en ny høring, skriver VG. Allerede dagen etter ble ønsket avslått av en enstemmig kontrollkomité.

- Vi mener det ikke er riktig å ha et slikt møte. Telenors ledelse er invitert til en åpen høring, og da er det i den åpne høringen vi skal føre samtaler med dem, ikke i et lukket møte, sier komitéleder Martin Kolberg (Ap) til avisen.

I svarbrevet kommer det fram at Telenor ønsket å oppdatere komiteen om «tilbakemeldinger selskapet har fått om status for etterforskningen og forholdet til opplysningene Telenor har gitt i brev av 28. oktober 2015 til Nærings- og fiskeridepartementet».

- Vi har gitt informasjon som etterforskende myndigheter har pålagt Telenor ikke å dele med offentligheten av hensyn til etterforskningen. Hvordan vi skal håndtere den type informasjon i en høring, er blant dilemmaene vi ønsket å diskutere, opplyser informasjonssjef Glenn Mandelid i Telenor til VG.

Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité holder høring om Telenors rolle i Vimpelcom-saken 16. desember.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram