Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Telenor-sjefen har tjent 170 mill. på 12 år

I november kan konsernsjef Jon Fredrik Baksaas gå av med flere millioner kroner i årlig pensjon.

TELENOR: Konsernsjef Jon Fredrik Baksaas kan gå av med pensjon i november - hvis han vil. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
TELENOR: Konsernsjef Jon Fredrik Baksaas kan gå av med pensjon i november - hvis han vil. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Tirsdag ble det kjent at Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas tjente 17 milioner kroner i fjor.

Den 21. november i år fyller han 60 år og da kan gå av med pensjon. Ifølge Finansavisen kan Baksaas da se frem til tre millioner kroner i pensjonsytelser hvert år frem til han fyller 70 år.

Etter skatt vil det tilsvare rundt 126.000 kroner utbetalt hver måned. Etter fylte 70 år faller utbetalingen moderat, mens ytelsene justeres med konsumprisindeksen, skriver avisen.

Har millioner tilgode
Totalt har Baksaas opparbeidet seg pensjonsrettigheter på 53 millioner kroner, fremgår det av Telenors årsrapport for 2013.

- Konsernsjefens ansettelsesavtale omfatter muligheten til å gå av med pensjon ved fylte 60 år. Det er imidlertid ingen automatikk i at så skjer, sier Telenors informasjonssjef, Glenn Mandelid, til Finansavisen.

Baksaas har den laveste pensjonsalderen i Telenor-ledelsen med 60 år, mens den øvrige konsernledelsen ansatt før 2012 har 62 eller 65 år. De resterende har 67 år som pensjonsalder.

170 mill. på 12 år Fra han tiltrådte som konsernsjef i 2002 har Baksaas tjent 84,5 millioner kroner i lønn, bonus og andre ytelser. Ifølge Finansavisen har han også opsjonsgevinster på 33 millioner kroner.

Med den opptjente pensjonen summerer det seg til total 170,5 millioner kroner, ifølge Finansavisen.

Flere nyheter Pensjonsreform gir økt sparevilje
Frys eggene og frigjør karrieren
Derfor går stadig flere til psykolog

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media