Telenor-sjefen kan smile hele veien til banken: doblet inntekten sin i fjor

Flere toppsjefer i statseide selskap tjener mer enn ti millioner kroner.

DOBLER INNTEKTEN:  Sammenlignet med 2012, hvor Telenor-sjef Jon Fredrik Bakssas tjente 12,2 millioner kroner ifølge skattelistene, så har han mer enn doblet inntekten, viser skattelistene for 2013, som ble sluppet i dag. Foto: NTB Scanpix.
DOBLER INNTEKTEN: Sammenlignet med 2012, hvor Telenor-sjef Jon Fredrik Bakssas tjente 12,2 millioner kroner ifølge skattelistene, så har han mer enn doblet inntekten, viser skattelistene for 2013, som ble sluppet i dag. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas hadde en skattbar inntekt på 25 762 562 kroner i fjor.

Dobler inntekten Sammenlignet med 2012, hvor han tjente 12,2 millioner kroner ifølge skattelistene, så mer enn dobler han inntekten, viser skattelistene som ble sluppet i dag.

Baksaas har tidligere fått en del kritikk for å ha tjent meget godt på opsjonsprogrammet i Telenor, og toppsjefen har blant annet fortalt at han ville gjort en dårligere jobb om det ikke var for opsjonene.

Den 21. november i år fyller Baksaas 60 år og da kan gå av med pensjon. Da kan Baksaas se frem til tre millioner kroner i pensjonsytelser hvert år frem til han fyller 70 år.

170 mill. på 12 år Fra han tiltrådte som konsernsjef i 2002, fram til skattelistene fra 2013, hadde Baksaas tjent 84,5 millioner kroner i lønn, bonus og andre ytelser, i tillegg til opsjonsgevinster på 33 millioner kroner.

Med den opptjente pensjonen summerer det seg til total 170,5 millioner kroner.

Nå kan Baksaas legge til minst 25 762 562 kroner på den summen.

Av andre toppsjefer på inntektstoppen i stats- og deleide selskap finner man Øyvind Eriksen som er konsernsjef i Aker ASA. Han tjente 24 426 299 kroner i fjor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.