Telenor-sjefen kan smile hele veien til banken: doblet inntekten sin i fjor

Flere toppsjefer i statseide selskap tjener mer enn ti millioner kroner.

<strong> DOBLER INNTEKTEN:</strong>  Sammenlignet med 2012, hvor Telenor-sjef Jon Fredrik Bakssas tjente 12,2 millioner kroner ifølge skattelistene, så har han mer enn doblet inntekten, viser skattelistene for 2013, som ble sluppet i dag. Foto: NTB Scanpix.
DOBLER INNTEKTEN: Sammenlignet med 2012, hvor Telenor-sjef Jon Fredrik Bakssas tjente 12,2 millioner kroner ifølge skattelistene, så har han mer enn doblet inntekten, viser skattelistene for 2013, som ble sluppet i dag. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas hadde en skattbar inntekt på 25 762 562 kroner i fjor.

Dobler inntekten Sammenlignet med 2012, hvor han tjente 12,2 millioner kroner ifølge skattelistene, så mer enn dobler han inntekten, viser skattelistene som ble sluppet i dag.

Baksaas har tidligere fått en del kritikk for å ha tjent meget godt på opsjonsprogrammet i Telenor, og toppsjefen har blant annet fortalt at han ville gjort en dårligere jobb om det ikke var for opsjonene.

Den 21. november i år fyller Baksaas 60 år og da kan gå av med pensjon. Da kan Baksaas se frem til tre millioner kroner i pensjonsytelser hvert år frem til han fyller 70 år.

170 mill. på 12 år Fra han tiltrådte som konsernsjef i 2002, fram til skattelistene fra 2013, hadde Baksaas tjent 84,5 millioner kroner i lønn, bonus og andre ytelser, i tillegg til opsjonsgevinster på 33 millioner kroner.

Med den opptjente pensjonen summerer det seg til total 170,5 millioner kroner.

Nå kan Baksaas legge til minst 25 762 562 kroner på den summen.

Av andre toppsjefer på inntektstoppen i stats- og deleide selskap finner man Øyvind Eriksen som er konsernsjef i Aker ASA. Han tjente 24 426 299 kroner i fjor.

Avtroppende Telenor-sjef Helge Lund tjente 15 129 693 kroner, avgått konsernsjef i Yara, Jørgen Ole Haslestad, tjente 11 497 147 kroner i fjor og konsernsjef i Hydro, Svein Richard Brandtzæg, tjente 9 492 314 kroner i fjor.

Slik søker du For å søke i skattelistene på Skatteetaten.no må du logge deg inn via ID-porten med MinID.

Men nå er det ikke lenger fritt fram for å søke på hvem man vil uten at det blir oppdaget. Fra i år kan du nemlig få vite hvem som har søkt på deg i skattelistene.

- Ved å klikke på en fane inne i søket får du en statistikk som viser hvem som har søkt på deg. Du får opp navn, fødselsår, postnummer og poststed på den som har søkt, sier kommunikasjonsdirektør i Skatteetaten Mariken Holter.

Lavere inntekt? Er inntekten oppgitt i skattelistene lavere enn det du faktisk tjente?

Det er fordi inntekten som oppgis i skattelistene er såkalt alminnelig inntekt, altså nettoinntekt. Dette er summen av inntekter, minus alle fradrag.

Fradragene kan være alt fra renteutgifter, pendlerutgifter, sykdomsutgifter eller liknende. Skatteetaten har laget en Fradragsveileder, dersom du er usikker på hvilke fradrag du har rett på.

Utliknet skatt er all skatt, inkludert trygdeavgift, toppskatt, skatt på utbytte og skatt til stat og kommune.

Formuen som er oppgitt er såkalt nettoformue, og er summen av blant annet bankinnskudd, verdipapirer og fast eiendom, minus gjeld. Det er viktig å merke seg at fast eiendom regnes etter likningsverdi, og ikke markedsverdi.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer