GODT BETALT: : Telenorsjef Jon Fredrik Baksaas.  Foto: Lars Eivind Bones, Dagbladet
GODT BETALT: : Telenorsjef Jon Fredrik Baksaas. Foto: Lars Eivind Bones, DagbladetVis mer

Telenor-sjefen tjente 14,8 millioner

Telenors konsernsjef Jon Fredrik Baksaas tjente 14,8 millioner kroner i fjor. Til sammen tjente konsernledelsen 72,3 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Det viser Telenors årsrapport for 2013, som ble lagt fram tirsdag. Tallene inkluderer bonuser og opptjente pensjonsrettigheter.

Den nest best lønnede i konsernet er Sigve Brekke, som er leder for Telenors operasjoner i Asia. Han tjente 13,1 millioner kroner i fjor. På tredjeplass følger strategisjef Morten Karlsen Sørby med 9,1 millioner kroner.

Samlet sett steg godtgjørelsen for de ni øverste lederne i Telenor med 1,4 prosent fra 2012 til 2013. Godtgjørelsen til Baksaas steg med 5,4 prosent. Det er bonusutbetalingene som har vokst mest.

Meldingen om den økte godtgjørelsen for topplederne kommer bare en måned etter at det ble kjent at Telenor skal kutte rundt 450 av 4.000 stillinger i Norge, skriver Nettavisen.

Ifølge administrerende direktør Berit Svendsen i Telenor Norge går selskapet i første omgang inn for nedbemanning gjennom frivillige sluttpakker. (©NTB)