Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Telenor-sjefen tok ut 18 millioner i lønn og opsjoner

Telenor har fått en stygg ripe i lakken etter pinsehelgens mobilskandale. Mens Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas prøver å rydde opp, ruller millionene inn på kontoen.

SÅÅÅ MYE: Jon Fredrik Baksaas, konsernsjef i Telenor, måtte beklage at selskapets mobilnett brøt sammen i helga. I fjor tok han ut 18,4 millioner kroner i lønn og opsjoner, skriver VG. Foto: Lars Eivind Bones, Dagbladet
SÅÅÅ MYE: Jon Fredrik Baksaas, konsernsjef i Telenor, måtte beklage at selskapets mobilnett brøt sammen i helga. I fjor tok han ut 18,4 millioner kroner i lønn og opsjoner, skriver VG. Foto: Lars Eivind Bones, Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge VG tok nemlig Baksaas ut 10,1 millioner kroner i aksjeopsjoner i fjor, noe som sammen med grunnlønn og andre godtgjørelser gjorde at inntekten hans kom opp i den nette sum av 18.373.000 kroner.

I tillegg har han fortsatt store utbetalinger til gode i sitt noe omstridte opsjonsprogram.

Baksaas har tidligere forsvart sin opsjonsavtale med at han ville gjort en dårligere jobb uten, noe som vakte oppsikt langt inn i regjeringslokalene.

Regjeringen har lagt ned forbud mot nye opsjonsavtaler i statlige foretak, men kunne ikke gjøre noe med allerede inngåtte avtaler.

Baksaas var i vinden igjen i pinsehelgen da han prioriterte et privat arrangement i København istedenfor å dra tilbake til Norge da Telenors mobilnett knakk sammen.

Jon Fredrik Baksaas ønsker ikke å kommentere sin lønn overfor VG.

(NTB)