Telenor-sjefens kostnadsbombe

Kostnadene på hovedkontoret har eksplodert under Sigve Brekkes ledelse.

Telenor-sjef Sigve Brekke. Foto: Audun Braastad/NTB scanpix.
Telenor-sjef Sigve Brekke. Foto: Audun Braastad/NTB scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Telenor kutter arbeidsplasser «på gulvet», men sparekniven ser ikke ut til å ha ankommet hovedkontoret på Fornebu, skriver Finansavisen.

Da Dagens Næringsliv omtalte at kostnadene eksploderte med 230 millioner kroner i 4. kvartal i fjor, brukte finansdirektør Morten Karlsen Sørbye Vimpelcom-saken som en av to hovedforklaringer.

2,5 millioner per dag

Finansavisens beregninger viser at hovedkontoret under Brekkes ledelse frem til oktober i år har brukt nærmere en halv milliard kroner mer enn samme periode i fjor.

Og dette har skjedd etter den verste Vimpelcom-smellen, omtalt av DN.

Ifølge Finansavisens regnestykker har kostnadene steget nye 2,5 millioner kroner for hver dag Sigve Brekke har passert dørstokken på Telenor Expo i år.

Etter det avisen kjenner til, er en betydelig andel av de 230 millionene fra 4. kvartal i fjor relatert til McKinsey-konsulenter.

Nærmere bestemt skal selskapet under Brekkes ledelse ha hanket inn over 100 millioner kroner på bistand i alt fra strategi til papirarbeid.

Tett på Brekke

Og kostnadene på hovedkontoret har fortsatt å øke utover i 2016.

Ifølge rapporten for 3. kvartal var kostnadene knyttet til «corporate functions» 65 millioner høyere enn i samme periode i fjor – mens Vimpelcom-saken var på sitt heteste.

Kommunikasjonsdirektør Severin Roald i Telenor forteller Finansavisen at noe av kostnadsposten er knyttet til konsulentbruk, blant annet til støtte i salgsprosessen av Telenors eierandel i Vimpelcom.

Avisen er også godt kjent med at Tore Myrholt, en gang aktuell som kandidat for toppsjef for McKinsey internasjonalt, nå jobber tett på Sigve Brekke.

McKinsey returnerte ikke Finansavisens henvendelser i går.

Pressekonferanse

Brekke deltok onsdag klokka 11 på en pressekonferanse på Telenors hovedkontor, i kjølvannet av det to dager lange maratonmøtet i Telenor-styret.

Dette endte tirsdag kveld med at både Brekke og styreleder Gunn Wærsted får fortsette.

Både Brekke og Wærsted har hittil vært forsiktige med å kommentere den angivelige personkonflikten, mellom de to, og mange spørsmål står dermed fortsatt ubesvarte.

Ifølge en børsmelding står et enstemmig styre bak Brekke, og mener han er den rette til å lede Telenors arbeid med å sette konsernets nye strategi ut i livet.

Andre økonominyheter:
Stjerneanalytiker slakter Brekke: - Dårlig dømmekraft