Telenor-sjef Sigve Brekke. Foto: Audun Braastad/NTB scanpix.
Telenor-sjef Sigve Brekke. Foto: Audun Braastad/NTB scanpix.Vis mer

Telenor-sjefens kostnadsbombe

Kostnadene på hovedkontoret har eksplodert under Sigve Brekkes ledelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Telenor kutter arbeidsplasser «på gulvet», men sparekniven ser ikke ut til å ha ankommet hovedkontoret på Fornebu, skriver Finansavisen.

Da Dagens Næringsliv omtalte at kostnadene eksploderte med 230 millioner kroner i 4. kvartal i fjor, brukte finansdirektør Morten Karlsen Sørbye Vimpelcom-saken som en av to hovedforklaringer.

2,5 millioner per dag

Finansavisens beregninger viser at hovedkontoret under Brekkes ledelse frem til oktober i år har brukt nærmere en halv milliard kroner mer enn samme periode i fjor.

Og dette har skjedd etter den verste Vimpelcom-smellen, omtalt av DN.

Ifølge Finansavisens regnestykker har kostnadene steget nye 2,5 millioner kroner for hver dag Sigve Brekke har passert dørstokken på Telenor Expo i år.

Etter det avisen kjenner til, er en betydelig andel av de 230 millionene fra 4. kvartal i fjor relatert til McKinsey-konsulenter.

Nærmere bestemt skal selskapet under Brekkes ledelse ha hanket inn over 100 millioner kroner på bistand i alt fra strategi til papirarbeid.

Tett på Brekke

Og kostnadene på hovedkontoret har fortsatt å øke utover i 2016.

Ifølge rapporten for 3. kvartal var kostnadene knyttet til «corporate functions» 65 millioner høyere enn i samme periode i fjor – mens Vimpelcom-saken var på sitt heteste.

Kommunikasjonsdirektør Severin Roald i Telenor forteller Finansavisen at noe av kostnadsposten er knyttet til konsulentbruk, blant annet til støtte i salgsprosessen av Telenors eierandel i Vimpelcom.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Avisen er også godt kjent med at Tore Myrholt, en gang aktuell som kandidat for toppsjef for McKinsey internasjonalt, nå jobber tett på Sigve Brekke.

McKinsey returnerte ikke Finansavisens henvendelser i går.

Pressekonferanse

Brekke deltok onsdag klokka 11 på en pressekonferanse på Telenors hovedkontor, i kjølvannet av det to dager lange maratonmøtet i Telenor-styret.

Dette endte tirsdag kveld med at både Brekke og styreleder Gunn Wærsted får fortsette.

Både Brekke og Wærsted har hittil vært forsiktige med å kommentere den angivelige personkonflikten, mellom de to, og mange spørsmål står dermed fortsatt ubesvarte.

Ifølge en børsmelding står et enstemmig styre bak Brekke, og mener han er den rette til å lede Telenors arbeid med å sette konsernets nye strategi ut i livet.

Andre økonominyheter:
Stjerneanalytiker slakter Brekke: - Dårlig dømmekraft