Telenor skriver ned India-virksomheten til null

- Det vil være umulig for oss å fortsette drift her, sier visedirektør og Asia-sjef Sigve Brekke.

LEGGER NED: Telenor skriver ned de gjenværende verdiene av virksomheten i India. Nedskrivningen på 3,9 milliarder kroner tas i første kvartal 2012. Her er visedirektør og Asia-sjef Sigve Brekke. Foto: MAHESH KUMAR A/ AP PHOTO
LEGGER NED: Telenor skriver ned de gjenværende verdiene av virksomheten i India. Nedskrivningen på 3,9 milliarder kroner tas i første kvartal 2012. Her er visedirektør og Asia-sjef Sigve Brekke. Foto: MAHESH KUMAR A/ AP PHOTOVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Telenor skriver ned de gjenværende verdiene av virksomheten i India. Nedskrivningen på 3,9 milliarder kroner tas i første kvartal 2012.

Telenor viser til forsiktighetsprinsippet når de nå skriver ned verdiene i India til null. Dermed har selskapet ingen «regnskapsmessig eksponering» i India etter utgangen av mars i år.

I en pressemelding opplyser selskapet at Uninor, som er eid av Telenor og indiske Unitech, har utviklet seg etter planene. Men i februar kansellerte Indias høyesterett Uninors mobillisenser, noe som førte til stor usikkerhet for selskapet. Telenor mener det nye forslaget til lisensauksjoner vil gjøre det nærmest umulig for selskapet å delta.

- Det vil være umulig for oss å fortsette drift her, sier visedirektør og Asia-sjef Sigve Brekke i Telenor ifølge E24.

Telenor eier drøyt 67 prosent av den indiske mobiloperatøren Uninor. Dommen fra indisk Høyesterett innebar at selskapet mistet 22 lisenser til å drive mobilnett for 36 millioner kunder. Kanselleringen kom på grunn av underprising og fusk da lisensene ble tildelt.

Telenor har allerede skrevet ned verdier for 4,2 milliarder knyttet til virksomheten i India. Dette tapet ble tatt i fjerde kvartal 2011.

(NTB)