Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Telenor skylder på Vegvesenet

Telenors ekspertgruppe konkluderer med at Statens vegvesen og dets entreprenør har ansvaret for kabelbruddet i Kristiansand den 17. juli. Telenor vurderer å kreve erstatning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I den foreløpige rapporten heter det at Statens vegvesens entreprenør ikke fulgte gjeldende rutiner og prosedyrer ved den gravevirksomhet som førte til kabelbruddet.

I rapporten blir det hevdet at gravingen foregikk utenfor det anleggsområdet som var avmerket av Vegvesenet og Telenor, og at det dermed ikke var planlagt som en direkte del av anleggsarbeidet. Telenor mener at de ikke ble forhåndsinformert om gravingen og dermed heller ikke kunne sikre seg mot skader.

«Ekspertgruppen mener derfor at ansvaret for graveskaden 17. juli entydig påhviler Statens vegvesen ved entreprenøren og at Telenor har et godt rettslig grunnlag for å kreve erstatning. Telenor vurderer nå å fremme slikt erstatningskrav», heter det i en pressemelding fra Telenor.

(NTB)