GRANSKES AV EU-KOMMISJONEN: Telenor Sverige har sitt hovedkontor i det såkalte glasshuset ved Slussen i Stockholm, sammen med blant andre  Bredbandsbolaget og nyhetsbyåret TT (Tidningarnes Telegrambyrå). Foto: Anders Wiklund, Scanpix Sverige.
GRANSKES AV EU-KOMMISJONEN: Telenor Sverige har sitt hovedkontor i det såkalte glasshuset ved Slussen i Stockholm, sammen med blant andre  Bredbandsbolaget og nyhetsbyåret TT (Tidningarnes Telegrambyrå). Foto: Anders Wiklund, Scanpix Sverige.Vis mer

Telenor Sverige blir gransket for misbruk av dominerende stilling

EU-kommisjonen gransker samarbeid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

EU-kommisjonen undersøker om Telenor Sverige har misbrukt sin dominerende stilling og/eller står bak konkurransebegrensende samarbeid med nettverksoperatører.

I en børsmelding opplyser Telenor at EU-kommisjonen innledet undersøkelser i Sveriges lokaler i Stockholm tirsdag.

- Undersøkelsen gjelder mulig misbruk av kollektiv dominerende stilling og/eller mulig konkurransebegrensende samarbeid mellom nettverksoperatørene i mobilmarkedet, opplyser selskapet.

Telenor understreker at selskapet har strenge interne regler og prosedyrer for overholdelse av lover og regelverk, og at man vil samarbeide med EU-kommisjonen for å sikre at kontrollen blir gjennomført på en mest mulig effektiv måte.

- Telenor har ut over dette ingen ytterligere kommentarer på nåværende tidspunkt.

(NTB).