Telenor tjener godt på internett-sex

35 prosent av Telenors inntekter fra private internettbrukere kommer fra besøk på sexsider på internett. I 1998 vil summen komme opp i 150 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Telenor vil i 1998 tjene om lag 400 millioner kroner i privatmarkedet for internett. Dette omfatter privatpersoner og bedrifter som benytter seg av oppringt adgang til internett.

Dersom nordmenns datavaner tilsvarer målinger foretatt i England og USA, betyr det at om lag 35 prosent av surfingen foregår på sex-relaterte eller andre «upassende» sider, skriver Aftenposten.

I tillegg til at Telenor tjener godt på sine sex-telefoner og på teletorgtjenestene, får det statseide aksjeselskapet en stor del av inntekten fra andre konkurrerende selskaper som betaler for å bruke Telenors nettverk.

Undersøkelsen, som er den første i Norge, tar bare utgangspunkt i privatkunder. De fleste bedrifter benytter seg av fastlinje eller ISDN-forbindelse. Telenor har en markedsandel på om lag 70 prosent blant privatbrukere. Blant bedriftskundene har Telenor en andel på 23 prosent, mens den største aktøren er svenske Telia med 38,6 prosent markedsandel.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer