Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Telenor tjener mer på det meste

Telenor tjener bedre på nesten all sin virksomhet, bortsett fra den internasjonale, hvor de store inntektene ventes å komme seinere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Resultatet før skatt for Telenor-konsernet økte med 592 millioner til 2 507 millioner i fjor, til tross for prisreduksjoner på 800 millioner. Driftsinntektene økte med 11,2 prosent til 28 380 millioner.

- Tilfredstillende, er konserndirektør Torstein Molands nøkterne karakteristikk av årsresultatet.

Økt trafikk

Trafikkveksten var sterk i telefonmarkedet i fjor, anført av 16 prosent vekst i antall trafikkminutter i fasttelefon, og nærmere 14 prosent økte driftsinntekter i mobiltelefoni.

En stor del av veksten i lokaltrafikken skyldes internett-basert trafikk, som nå utgjør 20 prosent av den lokale telefontrafikken.

Isdn-telefoni, hvorav mye er internett-trafikk, gir også økte inntekter fordi den gir en bedre utnyttelse av telenettet, uten at kostnadene øker tilsvarende, ifølge økonomidirektør Bjørn Brenna.

Prisnivå

Prisnivået på Telenors tjenester viser at selskapet ligger blant de beste i verden, til tross for dominerende markedsandeler, påpekte Torstein Moland da Telenor la fram sitt årsresultat mandag.

Telenor beregner sin markedsandel til 70 prosent på GSM-telefoni, 70 prosent på internett privat og 50 prosent på internett bedrift, 85 prosent på fasttelefon i bedriftsmarkedet og tilnærmet 100 prosent på fasttelefon i privatmarkedet.

Men Moland gliste tilfreds da han la fram en internasjonal oversikt som viser at Telenors telepriser ligger blant de seks beste i OECD-området, både i privat- og bedriftsmarkedet. Det er likevel verdt å merke seg at denne sammenligningen slår best ut i mobiltelefoni, det eneste området hvor Telenor virkelig har konkurranse på hjemmebane.

Minus mot pluss

Telenors internett-leverandør Nextel går fortsatt med underskudd, 249 millioner i fjor, men bidrar med så mye lokaltrafikk at internett totalt sett er en god inntekstkilde for Telenor.

Telenor International gikk med 1.066 millioner i underskudd i fjor. Telenor investerte 3 630 millioner utenfor Norge i 1998, og den internasjonale virksomheten ble verdsatt til 22-35 milliarder. Det er en betydelig økning fra 1997 da verdiene ble vurdert til 12-18 milliarder, og gjenspeiler tro på økt inntjening i fremtiden.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media