Telenor tjente mer penger men kutter i målene

Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas innfridde i tredje kvartal. Samtidig revideres fremtidsutsiktene.

 Straffes på børs:  Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas kunne i dag legge frem gode kvartalstall, men straffes på børsen for dårligere fremtidsutsikter. Foto: Lars Eivind Bones, Dagbladet
Straffes på børs: Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas kunne i dag legge frem gode kvartalstall, men straffes på børsen for dårligere fremtidsutsikter. Foto: Lars Eivind Bones, DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar): Telekjempen Telenor fikk et resultat etter skatt på 4,68 milliarder kroner i tredje kvartal 2013.

Det var en solid oppgang fra 4,05 milliarder kroner for et år siden, og bedre enn analytikernes forventninger om 4,38 milliarder kroner.

Solid omsetning Telenor omsatte i perioden for 25,95 milliarder kroner, mot 25,25 milliarder kroner for et år siden.

Til tross for veksten var omsetningen lavere enn analytikernes snittforventning på 26,02 milliarder kroner.

- Telenor-konsernets resultater dette kvartalet viser at vi har en sterk virksomhet med solid inntjening og solide marginer. En rekordhøy EBITDA på 9,6 milliarder kroner og en kontantstrømsmargin på 23 prosent viser vår evne til å skape verdier. Tiltak for å fremme omsetningsvekst fortsetter å være en topp prioritet, samtidig som vi gjennomfører effektivitetsforbedringer, sier konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i Telenor.

Dårligere utsikter Selv om Telenor leverte gode tall for kvartalet tas utsiktene for 2013 som helhet noe ned.

- Basert på resultatene for de tre første kvartalene og forventningene for resten av året, reviderer vi våre utsikter for organisk omsetningsvekst til 1-2 prosent og driftsmessige investeringer til 13-14 prosent av omsetning. Vi opprettholder utsiktene for EBITDA-marginen på rundt 34 prosent, sier Baksaas.

Selskapet tar dermed ned forventningene for den organiske omsetnignsveksten, som fra før var anslått til mellom to og fire prosent i år.

- Rapporten i seg selv var ganske OK, men nyheten i dag er jo at de drar ned guidance og det ødelegger helhetsinntrykket, sier analytiker Espen Torgersen i Carnegie til Reuters.

Det gir store utslag i aksjekursen, og Telenor faller hele 4,1 prosent til 142,60 kroner på Oslo Børs torsdag formiddag.

Flere nyheter Baksaas og Bjerke står bak børsfesten
Telenor-aksjen knuser gamle rekorder
Telenor-ansatte kurses i å takle stress