Telenor

Telenor-toppene er foreløpig tause. Har berammet styremøtet ut dagen

Telenors styremøte er på dag to. 

MØTE: Styreleder i Telenor, Gunn Wærsted, etter nobelutdelingen lørdag. Mandag og tirsdag har Telenor styremøte. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
MØTE: Styreleder i Telenor, Gunn Wærsted, etter nobelutdelingen lørdag. Mandag og tirsdag har Telenor styremøte. Foto: Audun Braastad / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FORNEBU (Dagbladet): Det koker rundt Telenor om dagen. Spørsmålene er mange, men svarene er få.

Konflikten mellom styreleder Gunn Wærsted og konsernsjef Sigve Brekke er etter alt å dømme på dagsorden når Telenor i dag møtes til styremøte på dag to.

Foreløpig har det vært svært stille fra Telenor-toppene som sitter i et møterom i Telenors lokaler på Fornebu.

Styremøtet, som startet i går og skal være ferdig i dag, er ikke ekstraordinært, men har vært planlagt lenge.

Foreløpig er det svært uklart hva som kommer ut med de siste dagenes bakteppe.

Sponset spesialstyrker

I går meldte Dagens Næringsliv at konsernets mobilselskap i Bangladesh sponset politiets spesialstyrker og forsvar i landet, og samtidig fikk bistand fra de samme myndighetene.

Samme kveld la Telenor ut en pressemelding på sine nettsider og erkjente at selskapet burde fulgt opp kritikkverdige sponsoravtaler i Bangladesh bedre og anser saken som ferdig konkludert når det gjelder konsernsjef Sigve Brekkes håndtering.

TELENOR: Telenor Expo-bygget på Fornebu.  Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
TELENOR: Telenor Expo-bygget på Fornebu. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Styremøtet er berammet ut dagen, om det betyr ettermiddag eller kveld har ikke administrasjonen i Telenor oversikt over, sier Atle Lessum, pressekontakt i Telenor, til Dagbladet.

Lessum sier videre at det er usikkert om styret vil gi noen kommentarer om hva som kommer fram på styremøtet.

Krever svar

I går tok flere politikere til orde å få svar fra næringsminister Monica Mæland. Den bitre konflikten i Telenor-toppen som har kommet til overflaten de siste dagene, blir tema i debatten om næringspolitikk og statlig eierskap i Stortinget i dag. Det bekrefter Storberget overfor Dagbladet.

- Det har kommet fram i media at statsråden har hatt kontakt med styreleder i Telenor om konsernsjefen. Jeg er interessert i å belyse denne kontakten, og hva som har vært statsrådens befatning med saken, sier Storberget.

TAUS: Styremedlem Ashok Vaswani ankom lokalene på Fornebu mandag ettermiddag like før klokka 14. Han sa ikke et eneste ord til pressen før han tok heisen opp til styremøtet. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
TAUS: Styremedlem Ashok Vaswani ankom lokalene på Fornebu mandag ettermiddag like før klokka 14. Han sa ikke et eneste ord til pressen før han tok heisen opp til styremøtet. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer

Ordknapp

Før styremøtet i går morges møtte styreleder Gunn Wærsted pressen. Da var hun ordknapp om styres agenda.

- Vi skal ha et styremøte som er ordinært tilkalt og vi har en ordinær agenda, men vi kommer selvfølgelig til å diskutere mediesituasjonen. Jeg har ingen kommentarer til styrets agenda, men vi kommer til å ha styremøte i løpet av to dager som er opprinnelig planlagt. Uansett hvilket spørsmål dere stiller har jeg ikke flere kommentarer, sier Wærsted til DN rett før styremøtet.

For enten Wærsted eller Brekkes kan deres tid i selskapet være over. DN skrev torsdag forrige uke at Wærsted tidligere i høst forsøkte å få Sigve Brekke til å trekke seg, uten å lykkes. Dette er noe Brekke nekter. VG har tidligere skrevet at dette er noe næringsminister Monica Mæland (H) ska ha visst om.

- Uheldig sak

Alvorlige saker fra Brekkes tid som Telenors sjef i Asia skal være årsaken til at Wærsted har mistet tilliten til ham.

Både styreleder og konsernsjefen var begge tilstede på nobelutdelingen. På vei ut av Rådhuset flokket pressen seg rundt både Wærsted og Brekke, men de hadde få kommentarer i gi.

- Dette er en veldig uheldig sak for Telenor. Ingen tvil om det, var Wærsteds knappe kommentar før hun hastet videre over Rådhusplassen.