Telenor-trøbbel i kveld: Mange har ringe- og smsproblemer

I store deler av landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): SISTE 21.38: Feilen skal nå være løst, og vi jobber med å ta opp kundene. Dette må gjøres kontrollert da pågangen er stor. Det kan ta noe tid før alle er tilbake igjen, melder Telenor på Facebook.

21.28: - Vi har sikker indikasjon på hvor feilen ligger, men jeg har ikke fått bekreftet at problemet er løst. Kriseledelsen sitter og analyserer nå mens vi prater sammen, opplyser kommunikajsonsrådgover Kristine Meek i Telenor til Dagbladet like før klokka 21.30.

Telenor-kunder skal ha problemer med å ringe og sende sms flere steder i landet i kveld.


Telenor har lagt ut følgende melding på deres Facebook-side:

«Hei dere! Vi har litt knuter på tråden i kveld, og mange har problemer med å ringe fra mobil til mobil og sende SMS. Vi legger ut oppdateringer så fort vi vet noe mer.»

I en pressemelding skriver Telenor:


- Vi opplever for tiden feil med Telenors mobilnett. Vi har ingen indikasjoner på feil i fastnett eller med nødnummer. Kriseledelse er satt, og vi jobber nå med å få oversikt over situasjonen.

Det var VG som meldte om Telenor-problemene først.

Etter kommentarene fra Telenor-kunder på Facebook ser problemene ut til å gjelde store deler av landet. Oslo-politiet twitrer at Telenor har problemer og at de foreløoig er usikre på om det påvirker deres nødnett.


Politiet i Oslo melder at Telenor-abonnenter kan ringe 112 hvis de tar ut sim-kortet i telefonen. Politiet kan sette over til 110 og 113.

Telenor opplyser også at de som ikke kommer gjennom til 112 også kan restarte mobilen uten å trykke PIN-koden.

Dagbladet får foreløpig bare opptatt-signal når vi forsøker å ringe telenors pressetelefon.