Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Telenor truer med mobilstopp i distriktene

Telenor vil ikke lenger være med på å sikre full mobildekning i det de mener er ulønnsomme prosjekter i distriktene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Telenor og NetCom betaler i dag mer enn konkurrentene for mobilsamtaler mellom de ulike nettene. Skjevreguleringen av de såkalte termineringsprisene er ment å sørge for at en tredje konkurrent, Mobile Norway, får etablere et tredje, landsdekkende mobilnett.

Til nå er det nye nettet hovedsakelig bygget ut i sentrale strøk, men Tele2 og Network Norway, som eier nettet, har forpliktet seg til 75 prosent dekning.

Post- og teletilsynet har gått for en avvikling av skjevreguleringen, men dette vedtaket ble klaget inn til Samferdselsdepartementet av Tele2 og Network Norway, som eier Mobile Norway.

Onsdag kom avgjørelsen. Telenors dekningsdirektør Bjørn Amundsen sier til Nationen at departementet vil videreføre subsidieringen av konkurrentenes mobilnett i byene.

- Det er oppsiktsvekkende og skuffende. Vi kommer ikke til å underskrive nye avtaler for å bedre mobildekningen i ulønnsomme bygder, sier Amundsen til Nationen.

Statssekretær Lars Erik Bartnes (Sp) i Samferdselsdepartementet kaller vedtaket en seier for mobilkundene i distriktet og mener det god distrikts- og senterpartipolitikk. Ifølge Bartnes var vedtaket eneste måten å sørge for at et tredje landsdekkende mobilnett får etablere seg i Norge.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media