Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Telenor ut med 12 milliarder

Oppkjøpet av serbisk mobiltelefonselskap gjennomført

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I dag tok Telenor ASA formelt over mobiltelefonoperatøren Mobi 63 i Serbia. I overkant av 12 milliarder kroner måtte Telenor ut med, og har dermed 100 prosent eierandel.

- Vi har hele tiden sagt at Balkan er et interessant område for oss, sier Telenors kommunikasjonssjef, Kai Rosenberg.

- Men nå skal vi først konsentrere oss om å bygge videre på det allerede eksisterende nettverket, og har ingen konkrete planer andre steder foreløpig.

Mobi 63 har 2.5 millioner kunder og 1000 ansatte.

Beløpet Telenor måtte ut med, gjør at Serbias valuta-reserve økte til 14.1 milliarder dollar, eller over 85 milliarder norske kroner.

- Telenors inntreden i Serbia, viser at vi er et stabilt land å regne for utenlandske selskaper, sa Serbias statsminister Vojislav Kostunica, da salget ble kjent.

Inkludert i avtalen får Telenor 10 års lisens på nettverket. I tillegg får selskapet opsjon på å fornye GSM-nettverket, i tillegg til tredje-generasjons nettverket som vil bli utbygd.

Allerede 31. juli i år vant Telenor auksjonen da Mobi 63 ble lagt ut for salg. Det hele ble fullført i går, da pengene ble overført til serbiske myndigheter.