NEDTUR: Konsernsjef i Telenor, Jon Fredrik Baksaas, tror 2009 blir et dårlig år tross oppgang for Telenor. 
Foto: Knut Falch / SCANPIX
NEDTUR: Konsernsjef i Telenor, Jon Fredrik Baksaas, tror 2009 blir et dårlig år tross oppgang for Telenor. Foto: Knut Falch / SCANPIXVis mer

Telenor venter nedtur i 2009

Men Telenors driftsresultat i fjerde kvartal endte på 3,6 milliarder kroner, en økning på 300 millioner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Telenors driftsresultat i fjerde kvartal endte på 3,6 milliarder kroner, en økning på 300 millioner i forhold til samme periode året før, men likevel lavere enn analytikerne ventet.

Omsetningen i fjerde kvartal endte på 26,3 milliarder kroner, opp fra 23,7 milliarder i fjor.

- Den overordnede trenden som vi så i tredje kvartal fortsatte i fjerde kvartal, med stabil organisk inntektsvekst kombinert med sterke marginer i flere virksomheter. Dette gjaldt spesielt i Serbia og Bangladesh, og Telenor Pakistan har igjen styrket seg i fjerde kvartal. Antall abonnement i våre mobilvirksomheter økte med 5,5 millioner i løpet av kvartalet, og er nå totalt 164 millioner, sier Telenors konsernsjef Jon Fredrik Baksaas.

Men i 2009 er forventningene lavere.

- Telekom-sektoren har hittil blitt mindre påvirket av den globale økonomiske nedgangen enn andre bransjer, men vi forventer et mer utfordrende forretningsklima fremover. Som følge av dette vil vi i 2009 fokusere på kostnadseffektivitet og investeringskontroll," sier Baksaas.

For 2008 samlet hadde Telenor et driftsresultat på 15,2 milliarder kroner, opp fra 14,98 milliarder i fjor. Omsetningen økte fra 92,4 milliarder til 97,2 milliarder.

(NTB)