Telenor vil diktere tellerskritt-prisen

Det blir ikke billigere å ringe lokalt når telemonopolet faller 1. januar. Telenor-sjef Tormod Hermansen nekter å senke prisene som andre telefonselskaper må betale for å bruke selskapets linjer. Dermed uteblir konkurransen og Telenor kan selv bestemme prisen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Telenor sitter bokstavelig talt med bukta og begge endene når telemonopolet oppheves fra nyttår. De eier linjene inn til de tusen hjem. Andre som vil konkurrere om å tilby deg og meg billige takster må betale Telenor for å benytte nettet. Men samkjøringsprisene statsselskapet krever på lokalsamtaler er så høye at de nye teleselskapene takker nei.

- Jeg tviler på at noen gidder å gå inn på det markedet med de prisene Telenor tilbyr. I dag er samtrafikkprisene på lokaltakst betydelig høyere enn det du som kunde må betale Telenor. Da blir det ikke lønnsomt for andre å gå inn, sier Telia-direktør Bjørn Formo til Dagbladet.

I Telenor har de forstålig nok ingen sans for kravet om lavere samtrafikkpriser. Der i gården presiseres det at det har kostet dem dyrt å gi alle landets husstander telefon og at det er helt rimelig at nye aktører er med å betaler disse investeringene.

- Vi har investert mye i vårt abbonentnett. Det vil vi gjerne dekke inn gjennom en merpris, konserndirektør i Telenor Magnus Dokset.

Bryter forutsetninger

Svenskeide Telia satser stort på det norske markedet, men vil holde seg unna lokalsamtaler så lenge Telenor får bestemme prisen. Å legge egne kabler til privathjem er helt uaktualt, sier Formo: Det blir for dyrt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer