Telenors ankesak utsatt til september

Starter 30. september.

KAN BLI SOLGT: Russiske myndigheter sier at Telenors aksjer i VimpelCom kan bli solgt før ankesaken om aksjeposten er behandlet. Her fra da tidligere president Vladimir Putins besøk i Norge da Telenor og de russiske selskapene VimpelCom og Alfa Group undertegnet en avtale om å investere i alt 175,44 millioner US dollar i selskapet VimpelCom-Region Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX
KAN BLI SOLGT: Russiske myndigheter sier at Telenors aksjer i VimpelCom kan bli solgt før ankesaken om aksjeposten er behandlet. Her fra da tidligere president Vladimir Putins besøk i Norge da Telenor og de russiske selskapene VimpelCom og Alfa Group undertegnet en avtale om å investere i alt 175,44 millioner US dollar i selskapet VimpelCom-Region Foto: Terje Bendiksby / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Ankesaken i Russland om Telenors VimpelCom-aksjer er utsatt til 30. september.

Saken er blitt utsatt etter anmodning fra det vesle selskapet Farimex, som er aksjonær i VimpelCom.

Farimex har fått rettens medhold i å utsette saken fordi Telenor har saksøkt Farimex i en domstol i New York.

Ankedomstolen i Tjumen i Vest-Sibir mente at de måtte få klarlagt alle omstendigheter rundt dette får de kunne gå videre med denne saken.

- Det begynner å nærme seg en farse, at vi ikke skal kunne komme til en avgjørelse, sier Telenors pressetalsmann Dag Melgård til NTB.

Farimex har krevd Telenor for en erstatning på 1,7 milliarder dollar, eller 11 milliarder kroner.

Telenor har anket saken for domstolen i Vest-Sibir. Nå er saken utsatt til 30. september.

- Vi ønsker oss ut av Sibir og komme oss inn i et mer solid rettssystem i høyesterett i Moskva. Begrunnelsen for denne utsettelsen er også noe underlig. Så vidt vi har oppfattet kan ikke en ankesak utsettes mer enn én måned, ifølge russisk lov, sier Melgård.

Utsettelsen er dårlige nyheter for Telenor, fordi aksjene som er tatt i arrest kan selges hvert øyeblikk. Russiske myndigheter opplyste tirsdag kveld at ankesaken uansett ikke hindrer tvangssalg av Telenors omstridte aksjepost for å inndrive erstatningsbeløpet. Ny usikkerhet Utsettelsen betyr ny usikkerhet for Telenor, ifølge Melgård.

- Namsmannens uttalelser i Moskva tirsdag kan tolkes slik at de ikke har til hensikt å gjennomføre noe tvangssalg av de aksjene våre i VimpelCom, som de har tatt i arrest, så lenge denne saken ikke er avgjort. Men denne tolkningen er usikker, sier pressetalsmannen.

Telenor hadde onsdag morgen ikke bestemt seg for hvordan de nå skal gripe an saken.

- Det må vi få tid til å diskutere litt først, sier Melgård.

Russiske myndigheter opplyste tirsdag kveld at ankesaken ved en domstol i Sibir uansett ikke hindrer tvangssalg av Telenors omstridte aksjepost for å inndrive et erstatningsbeløp.


(NTB)