Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Telenors styreleder inn på teppet

Må forklare seg for næringsminister Monica Mæland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Telenors styreleder Gunn Wærsted møter på teppet til næringsminister Monica Mæland (H) i morgen ettermiddag.

Næringsministeren vil ha Telenor-toppens forklaring på hvordan de ser på forliket mellom det delvis Telenor-eide Vimpelcom og påtalemyndighetene i USA og Nederland.

Selskapet skal betale 795 millioner dollar til nederlandske og amerikanske myndigheter. Etter at nyheten ble kjent, ba næringsministeren om et møte med Telenors styreleder. Det er dette møtet som nå skal finne sted.

- Det er svært alvorlig at VimpelCom nå har erkjent brudd på korrupsjonslovgivningen. Vi har nulltoleranse for korrupsjon, og dette er en så alvorlig sak at alle må gå gjennom sine rutiner og hvordan dette har vært mulig. Jeg har bedt Telenor om en skriftlig redegjørelse og også om et møte med styreleder om saken, sa Mæland fredag.
 
-Vi følger opp denne saken tett mot Telenor. Telenors håndtering av saken gjennomgås også nå av Deloitte.

Nederlandske og amerikanske påtalemyndigheter offentliggjorde dette torsdag og natt til fredag.
I en pressemelding fra nederlandske myndigheter går det frem at selskapet har sagt ja til å betale i underkant av 400 millioner dollar til dem. Den andre halvparten av forlikssummen går altså til USA.

Etterforskes Det Telenor-deleide selskapet Vimpelcom meldte tidligere forrige uke at de ønsket å inngå forlik med amerikanske og nederlandske myndigheter.

Selskapet er under etterforskning i Norge, Nederland, Sveits og USA for korrupsjon da de kjøpte seg inn i telemarkedet i Usbekistan, og Vimpelcoms tidligere toppsjef Jo Lunder er siktet av Økokrim. Lunder var toppsjef i selskapet fra 2011 til april i fjor. Han nekter straffskyld.