Telesjefer glatter over problemene

Konsernsjef Tormod Hermansen og styreleder Jan Stenberg i det fusjonerte 'Telianor' møtte hverandre ansikt til ansikt i Oslo i dag. De to satset alt på å framstå som enige og tro, selv om de har hatt store kommunikasjonsproblemer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hermansen har tidligere hatt problemer med å få tak i den fremtidige styrelederen i telegiganten på telefon. Men temaene de burde diskutert har stått i kø.

- Vi har dyp sympati og respekt for hverandre, sa Stenberg i dag. Men han innrømmer at han selv ikke hadde vært tilgjengelig nok for Tormod Hermansen, og understreket at det er styreleders ansvar å holde en tett og nær kontakt.

Total oppslutning

De svenske fagorganiserte kom inntil i går med flengende kritikk av Hermansens påståtte egenrådige lederstil. Etter et møte med Hermansen stilnet imidlertid kritikken. Jan Stenberg sa i dag at han hadde rådet «Tormod», som han nå kaller han, til å ta initiativ overfor de svenske fagorganiserte. Stenberg konstaterte fornøyd at Hermansen hadde fulgt rådet.

De to «Telianor»-toppene prøvde å legge all uenighet bak seg.

- Det er imponerende å se hvor total oppslutningen om denne fusjonen er i de to selskapene, sa Jan Stenberg.

Paikasting

Hermansen og Stenberg forsikret og at de hadde snakket ut, og de var enige om lunsj-møtet de to hadde med British Telecom (BT). Etter møtet skrev Stenberg et kort referat til den svenske näringsministeren, der han hevdet at Hermansen hadde tilbudt BT aksjer i det fusjonerte selskapet.

- Det vi diskuterte under lunsjen var et fortsatt samarbeid med BT, og vilkårene for det. Det er ikke konsersjefen eller styrelederen som selger aksjer. Det gjør bare eieren, sa Stenberg, og understreket at saken var avsluttet.

Den åpenlyse kranglingen i media om fusjonen, har av Tormod Hermansen blitt karakterisert som en «såpeopera». I dag ga Jan Stenberg sin oppfatning av saken ved å kalle den «paikasting».

ENIGE: Hermansen (t.v) og Stenberg er tilsynelatende enige om det meste etter dagens møte.