Telesjokk for Masi kirke

TROMSØ (Dagbladet): Sist lørdag fikk kirkeverge Anders A. Gaup i Masi sitt livs telesjokk: - Telefonregningen til kirka vår lød på nøyaktig kr. 3278569,50!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg trodde ikke mine egne øyne, dette er vanvittig, noe er heidundrende galt, sier Masi-mannen.

Konvolutten fra Telenor veide ikke mindre enn 2,5 kilo, innholdet var 883 sider utskrift fra utallige telefonsamtaler. I dag tar Gaup kontakt med Telenor og krever en forklaring på gigantregningen .

Anders A. Gaup er en jordnær mann som verken tror på spøkelser i kirka eller uærlige tjenere. Han mener en datamaskin må ha gått amok.

- Kirkekontoret er ikke bemannet på heltid. Bare én person har brukt kontoret, og han har jeg snakket med. Han er en ærlig mann som bare har tatt et par nødvendige lokalsamtaler, sier Gaup.

Lørdagskvelden brukte Gaup til å studere et par hundre sider av samtaleutskriftene. Han la merke til at det er ett nummer som går igjen, et lokalt nummer i Finnmark.

- Det er ikke registrert samtaler til utlandet eller til 800-nummer, opplyser kirkevergen.

Over 11000 timer

Han er mest tilbøyelig til å flire av millionregningen. Normalt ringes det for en hundrelapp eller to i kvartalet fra Masi kirke.

- På denne regningen er det notert 30600 samtaler på til sammen 11046 timer. Regningen er fra perioden 11. november til 10. desember. Men det finnes da ikke over 11000 timer i en knapp måned! fastslår Anders A. Gaup.

Han legger til at telefonen til Masi kirke i tillegg var koplet ut et par uker i perioden. Det har pågått anleggsarbeid i nærheten. En gravemaskin kuttet telefonkabelen, og det gikk mange dager før feilen ble oppdaget. Kirkevergen forteller at han brukte lang tid før han skjønte den utrolige telefonregningen.

- Først trodde jeg at et kontonummer var ført i feil rute. Så måtte jeg telle sifrene før jeg forsto at det var snakk om millioner.

Gaup har funnet en setning med liten skrift på regningen der det opplyses at ved spørsmål om fakturaen kan abonnenten ringe et bestemt nummer. Det har Anders A. Gaup prøvd i hele helga, uten å få svar.