Telestreiken trappes opp fra lørdag

Tele- og Dataforbundet tar ut 175 nye streikende i løpet av helgen. Fra mandag vil nesten 1.100 teleansatte omfattes. Arbeidskonflikten har hittil ikke ført til vesentlige problemer i teletrafikken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Vi har foreløpig ikke hatt noen feil av betydning, sier direktør Reidar Gjærum i Telenor Konsernkommunikasjon til NTB. Det er installasjon og feilretting som lider under arbeidskonflikten, som har vart siden natt til lørdag. Privatkunder og bedrifter må vente på å få installert teletjenester og produkter. Blant dem er det nye Rikshospitalet, mens installatørene ved hovedflyplassen på Gardermoen ennå ikke er tatt ut i streik.

Gjærum sier det er først når det oppstår feil på nettet at streiken kan få dramatiske konsekvenser. Tele- og Dataforbundet har avslått en søknad om generell dispensasjon for helse- og nødtjenester. Det må derfor søkes i hvert enkelt tilfelle, men Gjærum sier at dette har gått bra til nå. Tilløp til dramatikk, blant annet på et sykehjem, har løst seg raskt med dispensasjon.

Tele- og Dataforbundet trapper opp konflikten i to faser i løpet av helgen. Natt til lørdag tas 75 nye streikende ut, hovedsaklig innenfor installasjon i Oslo og Bergen. Fra natt til mandag omfattes Trondheim av konflikten, når 100 ansatte i Telenor Installasjon tas ut.

(NTB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer