Telestreiken trappes opp fra lørdag

Tele- og Dataforbundet tar ut 175 nye streikende i løpet av helgen. Fra mandag vil nesten 1.100 teleansatte omfattes. Arbeidskonflikten har hittil ikke ført til vesentlige problemer i teletrafikken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har foreløpig ikke hatt noen feil av betydning, sier direktør Reidar Gjærum i Telenor Konsernkommunikasjon til NTB. Det er installasjon og feilretting som lider under arbeidskonflikten, som har vart siden natt til lørdag. Privatkunder og bedrifter må vente på å få installert teletjenester og produkter. Blant dem er det nye Rikshospitalet, mens installatørene ved hovedflyplassen på Gardermoen ennå ikke er tatt ut i streik.

Gjærum sier det er først når det oppstår feil på nettet at streiken kan få dramatiske konsekvenser. Tele- og Dataforbundet har avslått en søknad om generell dispensasjon for helse- og nødtjenester. Det må derfor søkes i hvert enkelt tilfelle, men Gjærum sier at dette har gått bra til nå. Tilløp til dramatikk, blant annet på et sykehjem, har løst seg raskt med dispensasjon.

Tele- og Dataforbundet trapper opp konflikten i to faser i løpet av helgen. Natt til lørdag tas 75 nye streikende ut, hovedsaklig innenfor installasjon i Oslo og Bergen. Fra natt til mandag omfattes Trondheim av konflikten, når 100 ansatte i Telenor Installasjon tas ut.

(NTB)