- Telia er lite profesjonelle

Telenor-sjefen Tormod Hermansen tar kraftig til motmæle mot Telias styreformann Bengt Westerbergs framstilling av årsakene til tele-bruddet, og kaller Telia «en mindre avansert bedrift enn sin egen».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Telia kan gå glipp av sin del av en verdiøkning på et tosifret milliardbeløp. Det er ikke rart de trenger noen å skylde på, sier Telenor-toppsjefen.

Han mener Telia har hatt langt langsommere takt i sine omstillinger og kostnadsredusjoner enn Telenor og at Telenor er vesenlig mer avansert på de internasjonale markeder for satellitt- og mobilkommunikasjon.

Lite profesjonelle

Hermansen misliker sterkt Bengt Westerbergs klager over manglende profesjonalitet fra norsk side i de nå avbrutte tele-forhandlingene.

- Vi må nok returnere svenskenes innvendinger. Ikke bare har den svenske siden vært lite profesjonelle. De har også avslørt sterk brist i faktisk kunnskap og innsikt. De vet ikke hva Telenor har oppnnådd i kostnadseffektivitet og lønnsomhet, og hva vi har oppnådd av posisjoner i eget marked og internasjonalt. De har også vist manglende innsikt i forutsetningene som må oppfylles for at et statseid norsk selskap skal slås sammen med et statseid svensk selskap, sier Hermansen til NTB.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer