- Telia er lite profesjonelle

Telenor-sjefen Tormod Hermansen tar kraftig til motmæle mot Telias styreformann Bengt Westerbergs framstilling av årsakene til tele-bruddet, og kaller Telia «en mindre avansert bedrift enn sin egen».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Telia kan gå glipp av sin del av en verdiøkning på et tosifret milliardbeløp. Det er ikke rart de trenger noen å skylde på, sier Telenor-toppsjefen.

Han mener Telia har hatt langt langsommere takt i sine omstillinger og kostnadsredusjoner enn Telenor og at Telenor er vesenlig mer avansert på de internasjonale markeder for satellitt- og mobilkommunikasjon.

Lite profesjonelle

Hermansen misliker sterkt Bengt Westerbergs klager over manglende profesjonalitet fra norsk side i de nå avbrutte tele-forhandlingene.

- Vi må nok returnere svenskenes innvendinger. Ikke bare har den svenske siden vært lite profesjonelle. De har også avslørt sterk brist i faktisk kunnskap og innsikt. De vet ikke hva Telenor har oppnnådd i kostnadseffektivitet og lønnsomhet, og hva vi har oppnådd av posisjoner i eget marked og internasjonalt. De har også vist manglende innsikt i forutsetningene som må oppfylles for at et statseid norsk selskap skal slås sammen med et statseid svensk selskap, sier Hermansen til NTB.