Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Telia får hovedkontorene

Hovedkontorene for mobiltelefoni og Internett havner sannsynligvis i Sverige. Det melder det svenske nyhetsbyrået Direkt i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Telenor og Telia har lenge vært uenige om hvor disse forretningsområdene skulle ligge. I forrige uke utsatte partene å undertegne avtalen, fordi Telenor-sjef Tormod Hermansen la flere krav på bordet. Blant annet gjaldt dette kontoret for internettbassert kommunikasjon, mobiltelefoni og katalogvirksomhet. I utgangspunktet ble det bestemt at konsernets hovedkontor skal ligge i Sverige, og at hovedkontoret for den internasjonale virksomheten skal legges til Oslo.

Men Telenor og Telia skal nå ha blitt enige om at divisjonen for mobiltelefoni og Internett skal plasseres ut fra bedriftsøkonomiske hensyn. Ifølge Direkts kilder øker dette sannsynligheten for at hovedkontorene plasseres i Sverige. Etter planen skal avtalen bli offentliggjort i morgen, selv om deler av atalen fortsatt ikke er ferdig.