Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Telia og Telenor -fusjon stoppet av Dørum

De to store statlige teleselskapene Telia og Telenor i Sverige og Norge planla fusjon. Men planene ble stoppet av samferdselsminister Odd Einar Dørum, melder Dagsrevyen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dersom planene ike hadde blitt stoppet fra regjeringshold, ville det nye selskapet blitt Nordens største telseskap med en omsetning på rundt 65 millarder kroner i året og en stab på 50 000 ansatte.

Konkurranse

Telia er Sveriges tidligere monopolselskap, og har på mange måter hatt samme funskjon i Sverige som telenor har i Norge. Dermed ville det spøke sterkt for den reelle konkurranse på telemarkedet i Norge.

Dette er etter alt å dømme grunnen til at regjeringen har valgt å stoppe planene.

- Sp. står bak

Både Høyres Jan Petersen og Arbeiderpartiets Thorbjørn Jagland er svært kritiske til at regjeringen har stoppet planene.

- Vi må huske på at Telenor er Norges lokomotiv inn i informasjonsalderen. Regjeringen burde derfor ha latt selskapet posisjonere seg, uttalte Jagland til Dagsrevyen i kveld. Jan Pettersen mente at det først og fremst er Senterpartiet som har satt seg på bakbeina. - Vi kan ikke la Senterpartiet styre dette, sa han.

Hagen til kamp

Høyre har tidligere gått inn for at Telenor skal få privat kapital for å fortsette sitt tele-eventyr i utlandet.

Fremskrittspartiets Carl I. Hagen vil allerede i morgen ta saken opp i Stortinget.

- Det er utilbørlig av regjeringen å gripe inn i Telenors forrestningsmessige disposisjoner, sier han til TV2 i kveld.

<B>SKUFFET: Telenors konsernsjef Tormod Hermansen må skuffet konstatere at hans planer om et gigantisk svens-norsk teleselskap ble stoppet av den norske regjeringen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!