Telia og Telenor får utsettelse med en uke

EU-kommisjonen vil trolig gi Telia og Telenor en ukes utsettelse med å legge sitt endelige fusjonsforslag på bordet i Brussel. Men gir klar beskjed om at de ikke vil bli lekt med.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Men vi godtar ikke at selskapene leker med oss, sier talsmann Stefan Rating.

Ifølge EU-kommisjones talsmann i konkurransesaker Stefan Rating har det tidligere ikke hendt at selskaper som har søkt om å få godkjent en fusjon ikke har fått en slik utsettelse som de to statlige teleselskapene har søkt om.

Ifølge kilder i kommisjonen får selskapene en uke ekstra på å komme med de endelige forslagene som skal sikre EU-godkjennelse av fusjonen.

Rating etterlyste fredag ettermiddag en formell hendvendelse fra Oslo og Stockholm.

- De må fortelle oss, og ikke pressen, om de har problemer, sa Rating.

Formelt har EU-kommisjonen strenge regler som skal hindre slike utsettelser, men det heter likevel at dersom «spesielle omstendigheter» tilsier det, kan utsettelse gis. Begrepet «spesielle omstendigheter» har ingen presis definisjon, men Rating sier at kommisjonen framfor alt ønsker å unngå at selskaper som søker om fusjonsgodkjennelse skal hale ut tiden.

Dersom det er snakk om å skaffe til veie dokumenter som kan ha direkte betydningen for utfallet av saken, ser EU-kommisjonen mer velvillig på en søknad om utsettelse.

Kommisjonen har på sin frist til 19. oktober med å si ja eller nei til fusjonen. Rating sier at denne fristen ikke vil bli forlenget.

EU var fredag i praksis uten kommisjon. Lørdag har den nye kommisjonen til Romano Prodi sitt første møte, mens de gamle kommissærene har flyttet ut av sine kontorer. Det er italieneren Mario Monti som overtar konkurransefeltet i kommisjonen, og det blir opp til ham både å gi utsettelse og ta den endelige avgjørelsen om fusjonen i oktober.

(NTB)