Tellingen stopper i kveld

Fristen for opptelling av stemmene i Florida blir klokken 23.00 norsk tid. Det har en dommer i Florida avgjort. Avgjørelsen ankes til høyesterett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Demokratene anket i går delstatsminister Katherine Harris sin avgjørelse om å sette stopp for tellingen av stemmene til klokken 17.00 lokal tid (23.00 norsk tid). I kveld kom kjennelsen fra dommer Terry Lewis: fristen opprettholdes. Avgjørelsen er et hardt slag for Gore, og man regner med at demokratene vil anke denne avgjørelsen inn for høyesterett for å få fortsette opptellingen av stemmene i Florida.

Knapp ledelse

Dommen som Lewis offentliggjorde i kveld åpner likevel for at stemmer som blir talt opp etter fristen kan gjelde. Domsavsigelsen gir nemlig rom for skjønnsmessig vurdering av hvilke stemmer som kan telle. Før stemmene eventuelt blir gjenopptalt manuelt har Bush en knapp ledelse på 388 stemmer.

Hvis opptellingen avsluttes i dag, regner man med at et resultat vil være klart fredag, eller lørdag.

Farse

Farsen det amerikanske presidentvalget har blitt, fortsetter også i dag. Tidligere i dag har valgstyret i Palm Beach i Florida besluttet å stoppe håndtellingen av stemmesedlene. Dette skjer bare et døgn etter at en høyesterettsdommer avgjorde at håndtellingen skulle fortsette. I går erklærte også delstatsministeren Katherine Harris at all stemmetelling skulle stoppe klokken 23.00 norsk tid.

Valgkampen er godt på vei inn i rettssalene. Spørsmålet om når fristen for opptelling av stemmene skal settes, blir i dag avgjort av en distriktsdommer i Florida. Avgjørelsen om å stoppe opptellingen av stemmene i dag, ble i går kraftig angrepet av Gore-tilhengere.

Ordkrig

Al Gore uttalte seg til media i går kveld for første gang siden valgnatten.

- Jeg vil ikke vinne presidentskapet takket være et par stemmer som havnet på villspor, eller ble talt opp feil. Det tror jeg ikke guvernør Bush heller ønsker, sa Bush.

I Bush-leiren ble uttalelsen tatt ille opp.

- Det Gore egentlig sier, er at vi skal blåse i loven, og endre resultatet slik at han vinner, sa republikanernes talskvinne Karen Hughes, skriver svenske Expressen.

VIL IKKE:</B> Presidentkandidat Al Gore uttalte i Går at han ikke ville vinne på et par bortkomne stemmer.
SINT:</B> Bush på sin side er sint på Gores forsøk på å kapre seieren i Florida.