AVLYST: Stortingsrepresentant Abid Raja (V) skulle neste helg dra på telttur med 220 skoleelever. Nå er turen avlyst, som følge av trusler. Foto: Torstein Bøe / NTB Scanpix
AVLYST: Stortingsrepresentant Abid Raja (V) skulle neste helg dra på telttur med 220 skoleelever. Nå er turen avlyst, som følge av trusler. Foto: Torstein Bøe / NTB ScanpixVis mer

Telttur med Abid Raja avlyst etter trusler

Den Norske Turistforening avlyser turen for 220 skoleelever etter å ha mottatt trusler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 220 elever fra Bjerke videregående skole i Oslo skulle ligge ute i Finnemarka i Lier utenfor Drammen natt til fredag neste uke, men arrangøren har avlyst turen som følge av trusler, melder Aftenposten.

Det er stortingspolitikeren Abid Raja (V) og Den Norske Turistforening (DNT) som hadde tatt initiativet til turen.

I utgangspunktet skulle også kronprins Haakon vært med på teltturen, men for to uker siden ble det klart at han likevel ikke kom til å delta.

- Beslutning om å avlyse turen ble tatt etter informasjon og råd fra politiet. Det forelå en trussel mot arrangementet, sier kommunikasjonsrådgiver Ingvild Bakke i DNT.

Hun ønsker ikke å gå ut med detaljene i truslene, men opplyser at det var politiet som kontaktet dem.

Raja: - Ikke truet
Abid Raja understreker overfor Dagbladet at ikke han har mottatt trusler, og at han ikke har hatt noe å gjøre med avlysningen. Han fikk vite at det ikke ble noe av likevel.

- Jeg var med på planleggingen, og det er veldig trist for alle som hadde gledet seg at det ikke blir noen tur. Det er beklagelig at slikt oppstår i et åpent og demokratisk samfunn, sier stortingsrepresentanten.

En av målsettingene for DNT er å få flere innvandrere ut i naturen.

Bydel Bjerke består av 40 prosent innvandrere, og totalt er det 240 ulike nasjonaliteter i bydelen, ifølge en rapport fra Statistisk sentralbyrå.