Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Temmelig risikofritt å være ekstrem islamist i Sverige

Svenske myndigheter ser mot norsk terrorlov.

KJØRTE RETT INN I FOLKEMENGDE: En svensk politikvinne advarer publikum i kaoset  på Drottninggatan i Stockholm.
Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT / NTB Scanpix.
KJØRTE RETT INN I FOLKEMENGDE: En svensk politikvinne advarer publikum i kaoset  på Drottninggatan i Stockholm. Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT / NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sveriges justisminister Morgan Johansson åpner for å skjerpe terrorloven etter angrepet i Stockholm – og peker mot Norge.

- Det norske eksempelet er interessant, sier Johansson til Aftonbladet.

Terrorforskeren Magnus Ranstorp, som regnes blant Europas fremste på feltet, har kritisert den svenske terrorlovgivningen for ikke å strekke til.

Også Peder Hyllengren, terrorforsker ved Försvarshögskolan i Sverige, mener at Sverige ikke har hengt med i utviklingen.

DETTE HAR SKJEDD: 7. april kjørte en lastebil inn i en travel handlegate i Stockholm. Video Expressen / Dagbladet Vis mer

- Det er temmelig risikofritt å være ekstrem islamist i Sverige. Sverige ligger langt etter Norge i terrorlovgivning, men også i å forebygge ekstremisme, sier Hyllengren til Aftenposten.

Ifølge den norske terrorlovgivningen fra 2013 er det forbudt å delta eller forsøke å delta i terrorgrupper som IS.

Også Sverige har skjerpet terrorloven, men ikke gått så langt som Norge. Men det pågår en utredning om ytterligere skjerpelser.

- Jeg vil gjerne se på det norske eksempelet. Jeg er åpen for å gjøre ytterligere forandringer om det trengs, sier Morgan Johansson.

(NTB).

Live-published photos and videos via Shootitlive