- Temmelig skandaløst

Byrådsleder Stian Berger Røsland vil ha unnskyldning og tilbud om økonomisk erstatning fra USAs ambassade etter øvingsbombe-fadesen.

STOR EVAKUERING: I nær en halv kilometers radius ble bygårder med boliger, kontorer og butikker evakuert i ettermiddag. Foto: HARALD S. KLUNGTVEIT
STOR EVAKUERING: I nær en halv kilometers radius ble bygårder med boliger, kontorer og butikker evakuert i ettermiddag. Foto: HARALD S. KLUNGTVEIT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ifølge oslopolitiet skyldtes den svært omfattende evakueringen rundt den amerikanske ambassaden i ettermiddag en «øvingsbombe» som ambassadepersonellet selv hadde glemt igjen i en bil.

Innretningen hadde ingen sprengladning, men er lagd for å se ut som en bombe.

Store bevæpnede styrker, politiets bombegruppe og ambulanser rykket ut da ambassadens sikkerhetsfolk meldte fra om den bombelignende gjenstanden, som ble oppdaget mens bilen var i sikkerhetsslusen til det tungt bevoktede bygget.

- Skandaløst I nær en halv kilometers radius fra ambassaden ble boliger, kontorer og butikker evakuert, og biltrafikk, trikker og t-banen ble stanset i store deler av Oslo sentrum i to timer. I Slottet ble turister evakuert, mens gardister bisto med å tømme slottsparken for folk. Karl Johans gate ved Universitetsplassen ble sperret av og brukt som oppmøteplass for ambulanser og brannvesenet.

Statsminister Jens Stoltenberg skal ha blitt holdt orientert mens aksjonen pågikk.

Byrådsleder i Oslo, Stian Berger Røsland (H), fulgte utviklingen via mediene, og kunne knapt tro det han hørte da meldingene om øvingsbomben kom.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer