Temmet av torden

KRISTIANSAND: Da uværet braket løs, oppga Sol tilværelsen som villkatt, uteligger og alenemor til fire. Hun bar kattenøstene fram ett etter ett og la dem foran Siv-Elin Øien og Øivind Holthe, som smeltet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det virket som om hun vurderte oss, og kom fram til at vi var snille folk. I dag er Sol så tam som en villkatt kan bli. Og ungene kravler over hele leiligheten.

Uværsdag

Det har nå gått tre uker siden villkatta «Sol» følte seg tvunget til å søke menneskehjelp.

- Vi hadde jo sett denne katta noen ganger før. Den brukte å leke med huskatten vår Muskat, men vi fikk aldri komme nær den. Vi så at hun var gravid, og plutselig en dag var hun ikke gravid lenger, sier Holthe.

Men uværsdagen for tre uker siden hørte Siv-Elin Øien noen rare, skrikende lyder ute i bakhagen.

- Da jeg åpnet verandadøra, satt hun der med to bitte små nøster foran seg og bare så opp på meg som om hun bønnfalt meg om hjelp.

Inn gjennom vinduet

Siv-Elin og Øivind tok imot katta og kattungene sine. Litt utpå dagen kom tordnet, lynet og stupregnet helt fram til selve Kristiansand.

- Himmelen var kølsvart, og det høljet ned. Plutselig sto kattemora på ny utenfor huset vårt. Hun hoppet opp i vinduskarmen, og i munnen bar hun en ny kattunge. Den fjerde og siste hadde hun plassert på hagebordet like ved. Hun løftet inn den tredje, senket den i hendene våre - og løp og hentet den siste. Begge ungene var søkkvåte, sier samboerparet.

Hvem som førte stakkars Sol ut i ulykken, vet bare katta selv. Men huskatten Muskat har i alle fall sitt på det tørre:

- Han er for lengst kastrert, ler Siv-Elin, som er glad for at alle fire kattungene har fått nye hjem - fem uker før de får lov til å flytte fra mora.

VILLKATT OVERGA SEG: - Gjennom dette vinduet lempet Sol de to siste kattungene inn til oss, forteller Siv-Elin Øien og Øivind Holthe. Nå har Sol gitt seg og ungene hen til samboerparet ved Fergefjellet i Kristiansand.