Tempelstriden fortsetter

Mislykket mekling mellom Thailand og Kambodsja.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det ble intet diplomatisk gjennombrudd for Thailand og Kambodsja i dag, melder AP. De to landene har militære styrker stasjonert ved det omdiskuterte grenseområdet, men det eneste partene kom fram til under dagens møte, var at de skulle opprettholde status quo.


- Begge lands soldater blir værende i området, men de kommer ikke til å ta til våpen, sier den thailandske generalen Boonsrang Niempradit til AP.

Stridens eple er landområdet nær Preah Vihear-tempelet, som for to uker siden ble tildelt verdensarvstatus av UNESCO. Kambodsja ble tilkjent ruinene av Den internasjonale domstolen i Haag i 1962, ettersom tempelet ble bygget for omkring tusen år siden under under Angkor-imperiet. Like fullt har Thailand i flere tiår gjort krav på landområdet, og i forrige uke sendte skal thailandske styrker ha krysset grensen til Kambodsja.

Det finnes for øyeblikket mer enn 500 thailandske soldater og 1000 kambodsjanske soldater i omådet rundt Preah Vihear.

STRIDENS TEMPEL: 
Preah Vihear-tempelet, som deler mange fellestrekk med de mer kjente Angkor-templene ved Siem Reap, ligger på et omstridt landområde. Foto: TANG CHHIN SOTHY/AFP PHTO/SCANPIX
STRIDENS TEMPEL: Preah Vihear-tempelet, som deler mange fellestrekk med de mer kjente Angkor-templene ved Siem Reap, ligger på et omstridt landområde. Foto: TANG CHHIN SOTHY/AFP PHTO/SCANPIX Vis mer
ENIGE OM Å VÆRE UENIGE: General Boonsrang Niumpradit fra Thailand og general Tea Banh fra Kambodsja.